Ένταση επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ καθώς η Αστυνομία εισέβαλε στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ για να αντιμετωπίσει ομάδες κουκουλοφων που έβαλαν φωτιές σε κάδους και επιτίθεντο κατά των ΜΑΤ με καδρόνια, πέτρες και αντικείμενα που ξήλωναν μέσα από το Πανεπιστήμιο.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πατησίων, στο ρεύμα προς Πατήσια, από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι την οδό Κοδριγκτώνος. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγη μία ομάδα περίπου 70 ατόμων έστησαν οδοφράγματα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν διάφορα αντικείμενα στον δρόμο και έβαλαν φωτιά σε κάδους. Στον τόπο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές μονάδες.

Αντιδράσεις για τον ένοπλο αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ

Τα επεισόδια σημειώνονται μία μέρα μετά το περιστατικό με τον ένοπλο αστυνομικό μέσα στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον αστυνομικό έσπευσαν να δικαιολογήσουν συνάδελφοί του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως κινδύνευε η ζωή του.

«Όταν κινδυνεύει η ζωή του, δηλώνει την ιδιότητά του και δέχεται επίθεση έχει δικαίωμα να προτάξει το όπλο» είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας. «Ευτυχώς, προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο γιατί σήμερα θα ήταν μακαρίτης» υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση του αστυνομικού ενδεδειγμένη.

Φωτογραφία έξω από τυην ΑΣΟΕΕ με τους αστυνομικούς να έχουν εισβάλει στο προαύλιο τράβηξε ο φωτογράφος Σάββας Καρμανιόλας.

Savvas Karmaniolas@savvaskarma

Αστυνομία τώρα μέσα στον προαύλιο χώρο της

View image on Twitter
26 people are talking about this

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από