Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά, όταν όχημα έπεσε πάνω σε καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Κάσσελ στη δυτική Γερμανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός συνελήφθη.

Οι Αρχές απέφυγαν ωστόσο να ξεκαθαρίσουν εάν πρόκειται για ατύχημα ή για επίθεση.

Διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα, που κείτονταν στο έδαφος, σε αυτή την πόλη με πληθυσμό 7.000 κατοίκους, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης.

Όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild, το ένα τρίτο των θυμάτων φέρει σοβαρά τραύματα.

Έπεσε εσκεμμένα πάνω στα πλαστικά κιγκλιδώματα

Σε ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται αστυνομικοί να στέκονται δίπλα σε μια ασημί Mercedes-Benz η οποία ενεπλάκη στο περιστατικό.

Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο οδηγός έπεσε εσκεμμένα πάνω στα πλαστικά κιγκλιδώματα που είχε στήσει η αστυνομία περιμετρικά της περιοχής της παρέλασης.

Το όχημα συνέχισε την πορεία του, παρασύροντας το πλήθος, για τουλάχιστον 30 μέτρα προτού σταματήσει.

Ακυρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας στο Twitter, όλες οι καρναβαλικές παρελάσεις στο κρατίδιο της Έσσης ακυρώθηκαν προληπτικά, μετά το περιστατικό στο Κάσσελ.

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα, μετά την αιματηρή επίθεση ενόπλου, με 11 νεκρούς, περιλαμβανομένου του δράστη, σε μία από τις χειρότερες ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.