Το μουσικό κομμάτι με τις περισσότερο ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες είναι η «Σονάτα 448 για Δύο Πιάνα» του Μότσαρτ, σύμφωνα με έναν ειδικό.
Επιπλέον το κομμάτι έχει το περίφημο Mozart Effect σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Επιληψίας. Έρευνες έδειξαν πως ακούγοντας το κομμάτι βελτιώνονται οι δεξιότητες χωρικής συλλογιστικής μας (ως χωρικό συλλογισμό ορίζουμε την διαδικασία με τη βοήθεια της οποίας σχηματίζουμε ιδέες για τις ιδιότητες και σχέσεις στο χώρο, τις αναπαριστούμε με πραγματικές και νοερές εικόνες και τέλος τις διαχειριζόμαστε για την αντιμετώπιση καταστάσεων).
Επίσης, ακούγοντας το κομμάτι μειώνονται οι επιληπτικές κρίσεις των ασθενών.
Μόνο άλλο ένα κομμάτι στην ιστορία της μουσικής έχει (σχεδόν) τόσες πολλές ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες, και το έγραψε ο Έλληνας new age συνθέτης Yanni. Λέγεται “Acroyali/Standing In Motion” και περιέχεται στο πολυπλατινένιο άλμπουμ του Yanni Live at the Acropolis. Έχει κι αυτό το “Mozart effect” κυρίως επειδή μοιάζει τόσο πολύ στη σονάτα του Μότσαρτ στο τέμπο, στη δομή και τη μελωδία.


- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το εντυπωσιακό reverse κάρφωμα στην προπόνηση των Χιτ
- Ακραία φαινόμενα στην Ευρώπη: Καύσωνας, καταστροφικές πυρκαγιές και ξηρασία από τη Γαλλία έως τα Βαλκάνια
- Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Σούδας: ΕΔΕ διέταξε ο Βασίλης Κικίλιας – Μεταβαίνει στα Χανιά ο υπαρχηγός του Λιμενικού

