Δεν ήταν από τα παιχνίδια που θα θυμούνται για πολύ όσοι το παρακολούθησαν αυτό ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και στον Άρη. Το τελικό αποτέλεσμα (1-1) είναι δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο αντιπάλων στον αγωνιστικό χώρο , σε μια αναμέτρηση, πάντως, στην οποία κυριάρχησαν τα λάθη.

Οι κλασσικές ευκαιρίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι παίκτες του Άρη φάνηκε να έχουν το μυαλό τους στον αγώνα κυπέλλου της Πέμπτης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όμως με τον βαθμό που πήραν έφτασαν στους 33 βαθμούς και στρογγυλοκάθισαν στη πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με απόσταση, μάλιστα ασφαλείας από τους διώκτες τους. Οι γηπεδούχοι με νίκη θα έπιαναν τον ΟΦΗ στην έκτη θέση της βαθμολογίας, όμως δεν τα κατάφεραν.

Χωρίς αλλαγές ο Ένινγκ

Ο Μίκαελ Ένινγκ παρέταξε την ομάδα του με την ίδια ενδεκάδα που χρησιμοποίησε και στην αναμέτρηση κυπέλλου της Πέμπτης με τον Ατρόμητο, καθώς αποφάσισε τελικά να μη κάνει ροτέσιον.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Λάρσον και ο Ντιγκινί εναλλάσσονταν στη κορυφή της επίθεσης. Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστερα Τρίπολης με σύστημα 4-4-2, τους Φερνάντες και Ντέλετιτς στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τους Μπαράλες και Κρέσπι στη κορυφή της επίθεσης.

Νευρικό ξεκίνημα

Ο Άρης προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά, ενώ και οι γηπεδούχοι επεδίωξαν να έχουν τη κατοχή της μπάλας. Το κυρίαρχο στοιχείο, πάντως, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν τα λάθη απο τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Στο 4ο λεπτό ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα μετά το σουτ του Ματίγια κατέληξε άουτ.

«Χτύπησε» ο Βέλεθ

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς μετά το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 13′. Ο Φετφατζίδης με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια κέρδισε κόρνερ από δεξιά. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, ο Ρόουζ γύρισε τη μπάλα και ο Βέλεθ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Ο Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και μετά το γκολ που σημείωσε, ενώ ήταν πολύ καλά οργανωμένος μεσοαμυντικά εμποδίζοντας την ανάπτυξη του παιχνιδιού των γηπεδούχων.

Ισοφάριση κόντρα στη ροή του αγώνα

Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του να φτάνουν με ευκολία στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 26ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα με σουτ του Μαρκ Φερνάντεθ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από φάση διαρκείας στη μεγάλη περιοχή του Άρη.

Οι άνθρωποι των κιτρινόμαυρων, πάντως , ζήτησαν επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, με τον διαιτητή μετά από συνεννόηση με τον VAR να κατακυρώνει το γκολ. Μετά την ισοφάριση οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και για ενα διάστημα εξι λεπτών δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα.

Ο Άρης πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τον Φετφατζίδη να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του. Η ομάδα του Ένινγκ δεν κατάφερε, όμως να εκμεταλλευτεί την υπέροχη της, καθώς δεν είχε καθαρό μυαλό στη τελική πάσα.

Διαγωνισμός λαθών

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ έκαναν… διαγωνισμό λαθών, γεγονός που διευκόλυνε το έργο των αμυντικών. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, πάντως, ο Άρης ανέβασε την απόδοση του και έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ.

Στο 57ο λεπτό ο Ντιγκινί δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Λάρσον, ενώ στο 61′ ο Σάσα με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντέλετιτς να πλασάρει άστοχα απο πλεονεκτικη θέση.

Οι προπονητές των δύο ομάδων άργησαν πολύ να κάνουν κινήσεις για να αλλάξουν την εικόνα του παιχνιδιού, χωρίς πάντως να τα καταφέρουν. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων των γηπεδούχων στον Μάρτιν Τόνσο κατά την επιστροφή του στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (64’ Μπόρχα Φερνάντεζ), Ντέλετιτς, Κρέσπι (78’ Ριέρα), Μαρκ Φερνάντεζ (90+2’ Βαλιέντε), Μπαράλες.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα (90’ Τόνσο), Λάρσον (90+2’ Σόουζα), Ντιγκινί (69’ Ντουρμισάι).