Δυναμική καταγράφεται η πορεία της γρίπης στη χώρα μας ενώ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, απέχουμε χρονικά δύο εβδομάδες έως την  κορύφωση του εποχικού κύματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.  Και παρά το ρεκόρ εμβολιασμών [3.000.000] που καταγράφηκε εφέτος, τα δεδομένα μαρτυρούν ότι οι ηλικιωμένοι παραμένουν ευάλωτοι στους ιούς που κυκλοφορούν.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε διάστημα μόλις εφτά ημέρων 32 ακόμη ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εξαιτίας της σοβαρής επιδείνωσης της υγείας τους, ενώ 15 άνθρωποι που νόσησαν με γρίπη έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές Οκτωβρίου έως και την περασμένη Κυριακή εντοπίστηκαν 151 σοβαρά κρούσματα, καθώς εμφάνισαν επιπλοκές, με αποτέλεσμα οι 136 να νοσηλευτούν εσπευσμένα σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από αυτούς οι 117 ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για τους οποίους συνιστάται εμβολιασμός.

  • Γιατί μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων εισήχθη φέτος σε ΜΕΘ
  • Το εμβόλιο παραμένει ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης;
  • Τι πρέπει να προσέχει κανείς στη χρήση μάσκας

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ που κυκλοφορεί