Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι πέρασε «μια τρομερή δοκιμασία» με τη διαδικασία παραπομπής του, την οποία ενορχήστρωσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, «πολύ ανέντιμοι και διεφθαρμένοι άνθρωποι», την επομένη της αθώωσής του από τη Γερουσία.

Εισερχόμενος στην αίθουσα, ο δισεκατομμυριούχος κρατούσε τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας USA Today, όπου στο πρωτοσέλιδο δέσποζε η λέξη «Αθώος».

«Όπως όλοι γνωρίζουν, η οικογένειά μου, η σπουδαία χώρα μας και ο πρόεδρος σας πέρασαν μια τρομερή δοκιμασία από ορισμένους πολύ ανέντιμους και διεφθαρμένους ανθρώπους» είπε ο Τραμπ.

Οι αντίπαλοί μας «έκαναν το αδύνατο για να μας καταστρέψουν και να λαβώσουν τη χώρα» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών στην Ουάσιγκτον, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη χθεσινή ψηφοφορία.

Οι Δημοκρατικοί «γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι κακό, όμως προτάσσουν τα συμφέροντά τους πριν από εκείνα της σπουδαίας χώρας μας», την ώρα που η Γερουσία, όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, «είχε τη σοφία, το ηθικό σθένος και τη δύναμη να κάνει ό,τι γνώριζε πως είναι δίκαιο» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πίστη τους για να δικαιολογήσουν τις άσχημες ενέργειές τους. Ούτε μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε «προσεύχομαι για εσένα», όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει» συμπλήρωσε, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, που είναι καθολική στο θρήσκευμα και η οποία έσκισε, την Τρίτη, το αντίγραφό της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση του Έθνους.

«Τόσοι άνθρωποι πληγώθηκαν και δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό για αυτό ακριβώς θα μιλήσω λίγο αργότερα από τον Λευκό Οίκο» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το διάγγελμά του αναμένεται στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ