Παρά τις πρώτες πληροφορίες, ακόμα και από επίσημα τουρκικά χείλη, που έλεγαν πως δεν υπήρχε νεκρός από το σοκαριστικό δυστύχημα με αεροσκάφος της Pegasus, τελικά όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κότσα, ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τους 157.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που το αεροσκάφος κόβεται στα τρία

Νωρίτερα, ήρθε στο φως τη δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το αεροσκάφος της Pegasus τύπου Boeing 737-800, συνετρίβη και έσπασε στα τρία.

Τα πλάνα από την στιγμή που το αεροπλάνο χάνει τον έλεγχο πάνω στον ολισθηρό διάδρομο και ακολουθεί μια ανεξέλεγκτη πορεία, μέχρι να πέσει στο χαντάκι κόβουν την ανάσα.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Σύμφωνα με αναλυτές στην Τουρκία, το αεροσκάφος πλησίασε με μεγάλη ταχύτητα τον διάδρομο, με ταχύτητα 300 χλμ/ω – 350 χλμ/ω.

Τη στιγμή που τροχοδρόμησε στον διάδρομο, σύμφωνα πάντα με τουρκικά ΜΜΕ, έσπασε ο μπροστινός τροχός, πήρε φωτιά και στη συνέχεια παρασύρθηκε και έπεσε σε τ’αφρο βάθους 30  μέτρων.

Σε εκείνο το σημείο έσπασε στα τρία.

Βαριά τραυματίες οι δύο πιλότοι

Ανάμεσα σε αυτούς τους τραυματίες βρίσκονται και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους, οι οποίοι όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν Τούρκο και έναν Νοτιοκορεάτη, όπου αμφότεροι θεωρούνται πολύ έμπειροι.