«Τιμή μου που θα έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω αυτή τη χώρα και να παίξω στην Εθνική Τουρκίας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα φοράω τη φανέλα με την τουρκική σημαία στο στήθος με υπερηφάνεια.

Δεν μπορώ να εγγυηθώ επιτυχία, ή νίκες, αλλά το μόνο πράγμα που υπόσχομαι είναι ότι θα δίνω όλη μου την ενέργεια και θα προσπαθώ για τη χώρα. Έχετε τον λόγο μου».

Με αυτά τα λόγια κι ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Σέιν Λάρκιν επισημοποίησε αυτό που εδώ και καιρό συζητιόταν, αυτό που εδώ και καιρό ήταν… γνωστό: Ότι θα αγωνιστεί στην Εθνική Τουρκίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο -κατά πάσα πιθανότητα- πολυτιμότερος παίκτης της φετινής Ευρωλίγκας (αν δεν βγει αυτός MVP, ποιος θα βγει;) θα δώσει άλλη οντότητα κι άλλη δυναμική στη γειτονική αντιπροσωπευτική ομάδα.

Τα νέα μόνο καλά δεν είναι για μας, αφού η Εθνική μας πρέπει να περάσει το εμπόδιο της Τουρκίας, την οποία θα συναντήσει στο Προολυμπιακό Τουρνουά, που θα γίνει στον Καναδά. Εκεί, όπου είναι έως και απίθανο να προλάβει να αγωνιστούν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

Εκεί, απ’ όπου μόνο μία ομάδα περνά στην επόμενη φάση κι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τα εμπόδια των Καναδά και Κίνας και μετά να κυνηγήσει το ένα (και μοναδικό) εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η παρουσία του Λάρκιν μοιάζει να διαφοροποιεί το στάτους, καθώς οι Τούρκοι ισχυροποιούνται κι είναι πρόδηλο ότι δεν θα μείνουν μόνο στον Αμερικανό, θα επιχειρήσουν να κατεβάσουν το πιο δυνατό ρόστερ που διαθέτουν, τους κορυφαίους παίκτες που έχουν.