Το υπερβολικό φαγοπότι μπορεί τελικά να μην είναι αποκλειστικά ανθρώπινη αδυναμία, όπως φρόντισε να «αποδείξει» μια κουκουβάγια.

Το καταφύγιο για κουκουβάγιες Suffolk στην ανατολική Αγγλία κλήθηκε να σώσει τη θηλυκή «μικρή κουκουβάγια», γνωστή επιστημονικά ως Αθηνά η νυκτία, μετά από ειδοποίηση παρατηρητικού περαστικού που εντόπισε το πρησμένο πτηνό σε ένα χαντάκι.

Οπως μεταδίδει το CNN, οι διασώστες αρχικά πίστευαν ότι είχε τραυματιστεί ή ότι δεν μπορούσε να πετάξει επειδή ήταν βρεγμένη, αλλά ακόμη κι όταν στέγνωσε και τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, η κουκουβάγια πάλι αδυνατούσε να σηκωθεί στους αιθέρες.

Στη συνέχεια, η ομάδα εξέτασε το σενάριο να είχε κρατηθεί για πολύ καιρό σε κάποιο σπίτι ως κατοικίδιο ζώο, ωστόσο δεν βρέθηκε «καμία ένδειξη» καθώς αρνήθηκε τα τρόφιμα που χορηγούνται σε κατοικίδια πτηνά και έδειξε να προτιμά ζωοτροφές που καταναλώνονται από άγριες κουκουβάγιες.

«Την εξετάσαμε διεξοδικά και διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό, εκτός από το ότι ήταν εξαιρετικά υπέρβαρη, ήταν πολύ, πολύ παχουλή» ανέφεραν άνθρωποι του καταφύγιου.

«Ηταν περίπου κατά ένα τρίτο μεγαλύτερη από το μέσο όρο των θηλυκών του είδους» πρόσθεσαν.

Αποθέματα λίπους

Η κουκουβάγια είχε πολλά «αποθέματα λίπους» γύρω από τους μηρούς και την κοιλιά.

Οταν την εξέτασαν καλύτερα διαπίστωσαν πως το στομάχι της ήταν γεμάτο με άγρια ποντίκια που είχε φάει, ενώ το βάρος της ήταν εξαιρετικά μεγάλο, γι’ αυτό και δεν μπορούσε να πετάξει.

Το καταφύγιο υπέβαλε την κουκουβάγια σε δίαιτα για δύο εβδομάδες, ώστε να την επαναφέρει σε φυσιολογικό βάρος, και την Δευτέρα την απελευθέρωσε πίσω στην άγρια ​​φύση.