Δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες μεταγραφικές περίοδοι από τότε που ο Μάρκους Μπεργκ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό που το όνομά του να μη συνδεθεί με μια πιθανή επιστροφή του στο «τριφύλλι».

Πρόσφατα οι φήμες και οι πληροφορίες έρχονταν με μορφή… χιονοστιβάδας. Δεν απείχαν από την πραγματικότητα.

Πράγματι, ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος διατηρούσε δίαυλο επικοινωνίας με τον Σουηδό. Ήθελε να προλάβει τις εξελίξεις και τους… μνηστήρες όταν το ερχόμενο καλοκαίρι το συμβόλαιό του με την ρωσική Κρασνοντάρ ολοκληρώνεται.

Κι αν βγει ελεύθερος στην αγορά, δεδομένα θα υπάρξουν αρκετοί που θα τον «γλυκοκοιτάζουν».

Στον Παναθηναϊκό δε θέλησαν ποτέ να ανεβάσουν τους τόνους όσον αφορά το θέμα της επιστροφής του Μπεργκ.

Η ΠΑΕ είχε διαψεύσει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του και δε θα μπορούσε να κάνει αλλιώς από τη στιγμή που είναι ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο με άλλον σύλλογο.

Την ίδια στιγμή, ο Τσάβι Ρόκα «δούλευε» την υπόθεση του Καρλίτος, ενός σπουδαίου επιθετικού και κατάφερε να τον κλείσει και να τον φέρει στην Ελλάδα.

Ο Ισπανός από το καλοκαίρι θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη. Και ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να γίνει το βασικό «εννιάρι» του Παναθηναϊκού. Να πάρει τη φανέλα… σπίτι του και να ηγηθεί των προσπαθειών της ομάδας να επιστρέψει σε επίπεδα πρωταθλητισμού.

Έχοντας ήδη τον Φεντερίκο Μακέντα στο ρόστερ του (το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2021) και προσθέτοντας σε αυτό τον Καρλίτος, ο Παναθηναϊκός δεν έχει χώρο για τρίτο πρωτοκλασάτο σέντερ φορ. Ακόμα κι αν αυτό ακούει στο όνομα «Μάρκους Μπεργκ».

Ακόμα κι αν ο Μακέντα αποχωρήσει το καλοκαίρι, που δεν είναι απίθανο με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού (αν ο Ιταλός νιώσει πως δεν υπολογίζεται σαν βασικός, θα ζητήσει να αποχωρήσει), πάλι μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να δούμε ένα δίδυμο Καρλίτος – Μπεργκ στο ρόστερ των «πράσινων». Τόσο για οικονομικούς, όσο και για αγωνιστικούς λόγους.

Και γιατί ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να πληρώνει κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για δύο επιθετικούς, κάτι που δε… σηκώνει το μπάτζετ του και τα οικονομικά του δεδομένα και γιατί ο Δώνης δεν παίζει σχεδόν ποτέ με δύο επιθετικούς.

Κάτι που σημαίνει πως ένας εκ των Καρλίτος ή Μπεργκ θα πρέπει να παραμένει στον πάγκο. Και αυτή η… πολυτέλεια δεν μπορεί να υπάρξει όταν μιλάμε για τέτοιας αξίας και προσωπικότητας ποδοσφαιριστές.

Και μέσα σ’ όλα, τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστή η αγορά από πλευράς Μάρκους Μπεργκ μιας πολυτελούς βίλας στο Γκέτεμποργκ, που κόστισε 3,2 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν στη Σουηδία, αποτελεί κίνηση επαναπατρισμού του Σουηδού.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του διευθυντή ποδοσφαίρου της Γκέτεμποργκ, Κένεθ Άντερσον, που ανέφερε.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι. Ξέρουμε όλοι ότι αγόρασε ένα καινούργιο σπίτι, όχι τόσο μακριά από το δικό μου. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σχολιάσω. Το αν διαπραγματευόμαστε ή όχι, δεν μπορώ να το σχολιάσω».