Το Πολεμικό Ναυτικό έχει δώσει το πράσινο φως για την απόκτηση των δύο υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών Belh@rra και όπως όλα δείχνουν οι Επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου περιμένουν να βγει «λευκός καπνός» από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης σε συζήτηση με δημοσιογράφους ανέφερε ότι το Πολεμικό Ναυτικό και η Διεύθυνση Εξοπλισμών έχουν ενημερώσει τον υπουργό άμυνας - και αυτός με την σειρά του τον Πρωθυπουργό - και εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα της προμήθεια των δύο φρεγατών θα προχωρήσει «διότι μα ενδιαφέρουν». Όπως πρόσθεσε, το θέμα θα απασχολήσει τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και γι' αυτό στο Πεντάγωνο αναμένουν τις εξελίξεις.
Στο μεταξύ, η αποστολή κάποιου πλοίου από την Τουρκία νότια της Κρήτης είναι μέσα στα σενάρια που μελετάει και εξετάζει το Πολεμικό Ναυτικό, ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης στο περιθώριο της παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του εκπροσώπου τύπου του Επιτελείου.
Αναφερόμενος στην ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από την Τουρκία ο Αρχηγός ΓΕΝ σημείωσε ότι εκτίμησή του είναι ότι «ο Ερντογάν έχει κάνει πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα και δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να τα υποστηρίξει. Ανάμεσα στα σενάρια που μελετάμε και εξετάζουμε είναι και το ενδεχόμενο να στείλει η Τουρκία πλοία νότια της Κρήτης. Είναι όμως αυτονόητο ότι εμείς μελετάμε κάτι τέτοιο. Τα Επιτελεία αυτό κάνουν. Εξετάζουν και επεξεργάζονται σενάρια και τρόπους αντίδρασης».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από