Για τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα με τις οποίες επιβαρύνονται οι συλληφθέντες στο Κουκάκι, καθώς και για το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου», μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, ρωτήθηκε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κουκάκι με την ανακατάληψη κτιρίων, τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους που δέχτηκαν αστυνομικοί και τις πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων.

Η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη για το Κουκάκι

Αναφορικά με τα γεγονότα στο Κουκάκι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι η εισαγγελία και το δικαστήριο έχουν υποχρέωση να αξιοποιήσουν και το τηλεοπτικό υλικό.

«Υπάρχει και το τηλεοπτικό υλικό που μπορεί να το αξιοποιήσει και ο εισαγγελέας και το δικαστήριο. Είναι υποχρέωση και του εισαγγελέα και του δικαστηρίου να αξιοποιήσει όποιο υλικό προσκομιστεί προκειμένου να διαμορφώσει δικανική πεποίθηση την ώρα που θα γίνει το δικαστήριο», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σε ερώτημα εάν η ρίψη τσιμεντόλιθων είναι πλημμέλημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρατήρησε ότι «έχει διαμορφωθεί πεποίθηση ότι υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο» και κάλεσε την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί για το θέμα.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι μέσα στις καταλήψεις παιδιά πλούσιων οικογενειών και κάτω από την ασπίδα είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ…  Πλέον θα υπάρχει κάμερα σε όλες τις επιχειρήσεις. Θα έχουν κάμερες οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να καταγράφεται η δράση όλων. Και του αστυνομικού και των διαδηλωτών».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε επίσης ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από