Σε γκάφα ολκής υπέπεσαν οι ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής σύμφωνα με την οποία, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων ενημέρωνε την κυβέρνηση της Βαγδάτης ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα αποχωρήσει από το Ιράκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει απόφαση για αποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Ιράκ, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Μαρκ ‘Εσπερ. «Ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για να φύγουμε από το Ιράκ. Τελεία».

«Αυτή η επιστολή δεν αντιστοιχεί στο πνεύμα που μας διακατέχει σήμερα» πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Δεν ξέρω τι είναι αυτό το γράμμα … Προσπαθούμε να μάθουμε από πού προέρχεται αυτό, τι είναι αυτό, ωστόσο δεν έχει ληφθεί απόφαση για αποχώρηση από το Ιράκ» είπε ο ‘Εσπερ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστολή αυτή. Τόνισε δε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους της Αμερικής.

Τι αποκαλύπτει κορυφαίος αμερικανός στρατηγός

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ανώτατος αμερικανός στρατηγός και πρόεδρος των Μικτών Αρχηγών Προσωπικού, Μαρκ Μίλλεϊ, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ισχύουν τα περί απόσυρσης των στρατευμάτων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας ως λάθος. Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρίστηκε ότι ήταν άσχημα διατυπωμένη, υποδηλώνοντας εσφαλμένα ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν στρατεύματα.

Επιχειρώντας να διευκρινίσει τη σύγχυση όσον αφορά στην επιστολή, ο Μίλλεϊ είπε στους δημοσιογράφους:  «Αυτή η επιστολή είναι ένα προσχέδιο. Ηταν λάθος, δεν ήταν υπογεγραμμένη, δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει (…) Κακή διατύπωση, υπονοεί απόσυρση, ενώ αυτό δεν συμβαίνει».

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από