Οι περισσότεροι μεγαλώσαμε με το όνειρο της αγοράς του δικού μας σπιτιού: Ενός χώρου στον οποίο θα ζούσαμε τις πιο προσωπικές μας στιγμές, και τον οποίο θα μπορούσαμε να αφήσουμε στα παιδιά μας. Όμως η επιθυμία μας δεν αρκεί για να το κάνουμε πράξη. Μια τόσο μεγάλη απόφαση απαιτεί σοβαρή σκέψη και προσεκτικό ζύγισμα των πλεονεκτημάτων σε σχέση με τα πιθανά μειονεκτήματα. Ποια επιλογή είναι, λοιπόν, η πιο προσοδοφόρα; Ενοίκιο ή αγορά;

Για πολλούς από εμάς το ίδιο το δίλημμα μοιάζει σχεδόν ουτοπικό. Η αγορά ενός σπιτιού απαιτεί και ένα σεβαστό κεφάλαιο, το οποίο οι περισσότεροι δεν έχουμε διαθέσιμο. Η λύση σε αυτό μπορεί να έρθει εύκολα, μέσω της λήψης ενός δανείου, όπως το στεγαστικό δάνειο Alpha Κατοικία.

Γιατί σας συμφέρει να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι;

Μπορείτε να το διαχειριστείτε ως επένδυση

Ίσως τρομάζετε από το «για πάντα» της αγοράς ενός ακινήτου. Στην πραγματικότητα, όμως, κανείς δεν σας απαγορεύει να διαχειριστείτε την νέα σας κατοικία ως επένδυση. Επιλέγοντας σωστά την περιοχή και τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σας, μπορείτε στο μέλλον να το μεταπωλήσετε βγάζοντας κέρδος και να μετακινηθείτε κάπου αλλού. Αντιθέτως, στην περίπτωση του ενοικίου τα χρήματα που δαπανάτε δεν έχουν κάποιο μακροπρόθεσμο αντίκρισμα.

Είναι εφικτό να «βγάλει» τα έξοδά του

Αν περνάτε αρκετό χρόνο μακριά από την κύρια κατοικία σας, ίσως υπάρχουν μήνες που το μέγεθος του ενοικίου μοιάζει να υπερβαίνει τα όσα πραγματικά σας προσφέρει. Αντιθέτως, στην περίπτωση που το σπίτι σας είναι ιδιόκτητο μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και εν τη απουσία σας, εντάσσοντάς το σε μια πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Προσαρμόζεται εκείνο σε εσάς – και όχι το αντίθετο

Είτε θέλετε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο είτε να ρίξετε έναν ενοχλητικό τοίχο, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Αν, όμως ο ιδιοκτήτης ήσασταν εσείς; Τα πλεονεκτήματα που ανοίγονται από τη δυνατότητά σας να παρέμβετε δεν περιορίζονται στην εργονομία ή στην συμφωνία του χώρου με την προσωπική σας αισθητική. Η αξία του ακινήτου σας μπορεί να εκτοξευθεί με μια σωστά μελετημένη ανακαίνιση, ακόμη και αν οι αντικειμενικές αξίες της περιοχής παραμείνουν σταθερές.

Είναι η κατάλληλη εποχή για τέτοιες κινήσεις

Τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της εμφάνισης της βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμερισμάτων μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τους ενοικιαστές. Τα μισθώματα αυξάνονται όλο και περισσότερο χρόνο με τον χρόνο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βιώνουν έξωση προκειμένου ο ιδιοκτήτης να εκμεταλλευτεί το σπίτι του κατά αυτόν τον τρόπο – ιδίως στις περιπτώσεις των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας.

Από την άλλη πλευρά, οι τιμές πώλησης έχουν αρχίσει μεν να παίρνουν τα πάνω τους, όμως παραμένουν πολύ χαμηλές σε σχέση με την αρχή της κρίσης. Αγοράζοντας αντί να ενοικιάσουμε το σπίτι μας μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός, είτε επιτυγχάνοντας ένα μικρότερο τελικό κόστος, είτε κατοικώντας σε ένα καλύτερο ακίνητο.

Φυσικά, όσο και αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευνοϊκές συνθήκες, δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσουμε το απαραίτητο κεφάλαιο με ίδια μέσα. Το στεγαστικό δάνειο Alpha Κατοικία σας προσφέρει αποκλειστικά προνόμια προκειμένου να αποκτήσετε την πρώτη σας κατοικία, καθώς σας επιτρέπει να διαμορφώσετε το στεγαστικό σας δάνειο σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Με το στεγαστικό δάνειο Alpha Κατοικία μπορείτε να επιλέξετε οι ίδιοι το επιτόκιο που σας ταιριάζει και είτε να έχετε σταθερή δόση επιλέγοντας σταθερό επιτόκιο από 5 έως 30 έτη είτε να επωφεληθείτε από τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς μέσω της επιλογής κυμαινόμενου επιτοκίου που συνδέεται με το Euribor τριών μηνών.

Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το ποσό της μηνιαίας δόσης που επιθυμείτε να πληρώνετε στην αρχή του δανείου, το οποίο μπορεί να είναι μειωμένο έως και 50% σε σχέση με την κανονική σας δόση. Τέλος, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το πρόγραμμα «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας, που σας επιτρέπει να καθορίσετε ανά πάσα στιγμή τη δόση του στεγαστικού σας δανείου, αν το εισόδημά σας παρουσιάσει παροδικές μεταβολές.

https://www.youtube.com/watch?v=4064FoirSyA

Σας επιτρέπει να ονειρεύεστε το μέλλον

Η σταθερότητα είναι από τους κύριους λόγους που επιθυμούμε να αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι, τόσο για συναισθηματικούς όσο και για πρακτικούς λόγους. Η γνώση ότι τα παιδιά μας δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν σχολείο στη μέση της χρονιάς, μετά από την απόφαση του ιδιοκτήτη του σπιτιού μας να μας κάνει έξωση για ιδιοκατοίκηση σίγουρα λειτουργεί καθησυχαστικά. Άλλωστε, κάθε γονιός επιθυμεί το παιδί του να έχει ένα ιδιόκτητο σπίτι, είτε για να έχει λυμένο το πρόβλημα της στέγασης είτε ως επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Ταυτόχρονα, οι οικογενειακές μας αναμνήσεις μένουν ασφαλείς και ολοζώντανες όταν ξέρουμε ότι θα έχουμε για πάντα πρόσβαση στον χώρο όπου δημιουργήθηκαν. Και με το Alpha Κατοικία, μπορείτε να καλύψετε ταυτόχρονα και τις υπόλοιπες ανάγκες της οικογένειάς σας, καθώς προσφέρει δωρεάν ασφάλιση για κάθε παιδί έως την ηλικία των 16 ετών μέσω του προγράμματος Alpha Υγεία για Όλους Classic, για όλη τη διάρκεια του δανείου, αλλά και επιβράβευση Bonus μέσω της παροχής κάρτας Χρυσή Alpha Bank Bonus Visa, με προνομιακή διπλάσια αναλογία συλλογής πόντων και δώρο καλωσορίσματος 20.000 Bonus πόντους.