Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας πήρε των ομματιών του μετά τα όσα άκουσε στη διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε στην Τυνησία. Και δικαίως, γιατί το κλίμα στο κόμμα του είναι εκρηκτικό.

Οσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», περιέγραψαν ατμόσφαιρα διαλυτική και μετέφεραν κλίμα συγκρούσεων…

Ξένισε τους περισσότερους η προώθηση των πασοκογενών και το ύφος ορισμένων. Οπως εξομολογούνταν συμμετέχων στη διαδικασία, οι εντυπώσεις που άφηναν οι «εισβολείς» δεν ήταν οι καλύτερες.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», τους είχαν τοποθετήσει στις προνομιακές πρώτες θέσεις και οι ίδιοι αντιμετώπιζαν τους παλιούς ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν αφ’ υψηλού, ωσάν να δήλωναν ότι «μεγάλη χάρη σας κάνουμε». Αμ, το άλλο; Που «απειλούσαν» ότι θα κάνουν δική τους συνιστώσα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με την επωνυμία «Σοσιαλιστική Συμμαχία»; Και σαν μην έφθανε αυτό, ήταν και του Γκλέτσου η παρουσία που όξυνε τα πράγματα…

Αλλά πέρα από τις εντυπώσεις, η διεύρυνση δεν αποδίδει. Νέα μέλη δεν εγγράφονται με τον ρυθμό που ανέμενε ο Τσίπρας και γενικώς το «μαγαζί» δείχνει να διολισθαίνει στα παλιά πεζοδρομιακά και απολύτως λαϊκίστικα.

Δεν θα έχει, κατά τα φαινόμενα, τύχη το εγχείρημα. Εάν δεν ήταν στη μέση ο Αντώνης Διαματάρης και οι κυβερνητικές αρρυθμίες και αστοχίες των τελευταίων ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ήδη βυθισμένος στον κύκλο της φθοροποιού πασοκοποίησης.