Δικαιολογημένα χάρηκαν όσοι έτυχε να ακούσουν ότι τις φετινές γιορτές σε κάποιους αθηναϊκούς δρόμους δεν θα τοποθετηθούν τα καθιερωμένα φωτεινά αστέρα. Φαίνεται ήταν σίγουροι πως ο νέος στολισμός θα ήταν κάτι διαφορετικό, που θα ξεκούραζε το μάτι από τα τετριμένα αστέρια – άλλωστε τι σχέση έχουν και με τα Χριστούγεννα – και πως θα έδινε μία νότα φρεσκάδας, αλλά και αισιοδοξίας στην πόλη.

Και να που το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Ξαφνικά ένα βράδυ η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, αντί να είναι γεμάτη με αγγελάκια και αστέρια, γέμισε με μυγοπαγίδες και κουνοποπαγίδες. Λάμπες δηλαδή κυλινδρικές, καθέτως τοποθετημένες, οι οποίες μοιάζουν αν δεν είναι σαν κι αυτές που κάνουν τζιζ στα κουνούπια και τις μύγες.

Φαίνεται δηλαδή πως ο μίνιμαλ στολισμός με μπλε λάμπες στην Βασ. Σοφίας όχι μόνο δεν άρεσε στους περισσότερους, αλλά θύμισε μέχρι και τις λάμπες κρεοπωλείου.

Ειδικότερα υπήρξαν εκείνοι που ανέφεραν πως ο στολισμός δεν είναι πολύ άσχημος, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα Χριστούγεννα, ενώ άλλοι παραδέχτηκαν πως είναι εντελώς δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα.

Μάλιστα η σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως τη Βαρκελώνη ήταν αναπόφευκτος.

Βέβαια το σωστό είναι να μην βγάζουμε γενικά συμπεράσματα με το «καλημέρα» , καθώς θα φωταγωγηθούν κι άλλοι δρόμοι τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπακογιάννης ανέθεσε τον  στολισμό της Αθήνας, για τα φετινά Χριστούγεννα, σε 19 ιδρύματα, φορείς, εταιρείες, σωματεία, τα οποία έσπευσαν να «υιοθετήσουν» κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και να αναλάβουν τον φωτισμό τους.

Στόχος του δημάρχου είναι τα Χριστούγεννα του 2019 και το πέρασμα στο 2020 να είναι πιο λαμπερά από ποτέ.

Η γκρίνια δεν άργησε στο Twitter

  • Με αέρα κρεοπωλείου στο Καρπενήσι ο στολισμός της Αθήνας από το νέο δήμαρχο. Τουλάχιστον δεν θα κυκλοφορούν μύγες και κουνούπια
  • Δεν ξέρω αν φταίει ο στολισμός του σταθμού Συντάγματος Αλλά ένα Τζέιμσον το έπινα τώρα.
  • Αυτό εδώ τώρα είναι χριστουγεννιάτικος στολισμός…??? ΕΛΕΟΣ….!!