Μια συνταγή για πεντανόστιμο και υγιεινό μοσχαρίσιο φιλέτο, μαγειρεμένο με κρασί, μυρωδικά και αρωματικά, που ταιριάζει ιδανικά με κους κους και θα απολαύσουν άπαντες.

Υλικά

Για το φιλέτο

1200 γραμμάρια φιλέτο μοσχάρι

1 κούπα κόκκινο κρασι

2 κρεμμύδια

3 μέτρια καρότα

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

2 λίτρα ζωμό βοδινό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο κουρκουμά και λίγο μπαχάρι σκόνη

κορν φλάουρ

Για το κους κους

1 κούπα κους κους

1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών ή νερό και ένα κύβο λαχανικων

1 κουταλιά σούπας βούτυρο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο μας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα καρότα και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Λιώνουμε τα λαχανικά της σάλτσας, τη βάζουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό για να πήξουμε ελάχιστα τη σάλτσα αν χρειαστεί. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε.

Για να ετοιμάσουμε το κους κους βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση. Στη συνέχεια τον αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το κους κους. Κλείνουμε με μεμβράνη καλά και το αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά και να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και αλατοπιπερωνουμε κατά την προτίμηση μας. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λαχανικά.