Σχεδόν σε όλους τους διαγωνισμούς ομορφιάς, οι διαγωνιζόμενες, απαντώντας στις ερωτήσεις που θα τους χαρίσουν τον πολυπόθητο τίτλο, εύχονται παγκόσμια ειρήνη, εξάλειψη της βίας σε όλο τον κόσμο, αγάπη και φυσικά, την προστασία του περιβάλλοντος.

Στα καλλιστεία «Miss Earth», που καταλαμβάνουν την τρίτη μάλιστα θέση στην παγκόσμια κατάταξη των πιο δημοφιλών καλλιστείων, οι διαγωνιζόμενες θα πρέπει πράγματι να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Η καλλονή που κέρδισε το στέμμα της Miss Earth στις 26 Οκτωβρίου στην Μανίλα των Φιλιππίνων ήταν η Νέλις Πιμεντέλ ενώ η Εμάνι Ντέιβις από τις ΗΠΑ κέρδισε τον τίτλο Miss Air (Μις Αέρας).

Την τρίτη θέση, εκείνη της Miss Water (Μις Νερό) κέρδισε η Τσέχα, Κλάρα Βαβρουσκόβα ενώ Mis Fire (Μις Φωτιά) στέφθηκε η Αλίσα Μανενόκ που κατάγεται από τη Λευκορωσία και ζει στη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «eco-friendly» διαγωνισμός ομορφιάς Miss Earth έχει την υποστήριξη του περιβαλλοντικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, αφού τάσσεται υπέρ της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και προστασίας.