Η Ξάνθη άφησε πίσω της την βαριά ήττα με 3-0 από την ΑΕΛ την περασμένη αγωνιστική και επανήλθε στις νίκες επικρατώντας με 3-1 του Βόλου εντός έδρας, για την 5η αγωνιστική της Superleague. Οι Ακρίτες παρά το κακό τους ξεκίνημα στο παιχνίδι, πήραν… μπρος μετά τα πρώτα 30′ και εν τέλει έφτασαν στην τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, μετά από πέντε αγώνες.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Τεσέιρα (40′), Ντε Αμορίμ (56′) και Φοσέ (89′). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ατιγιάτ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα της Θράκης σκαρφάλωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς, με την θεσσαλική ομάδα να μένουν έβδομοι με 7 βαθμούς.

Ο Βόλος ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και έδειχνε να πατάει καλύτερα για την πρώτη μισή ώρα αγώνα, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες για γκολ με τους Μυστακίδη στο 13′, Δημόπουλο στο 20′, ενώ στο 27′ ο Κοβάτσεβιτς (Ξάνθη) παραλίγο να παραβιάσει την εστία της ομάδας του στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα.

Κάπου εκεί ήταν που «ξύπνησε» η Ξάνθη και αφού απείλησε δις με τους Ντίρεσταμ (29΄) και Ντε Αμορίμ (34′), στο 40′ προηγήθηκε με 1-0, με τον Τεσέιρα να πατάει περιοχή και με αριστερό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Στάρτζεον να ανοίγει το σκορ για τους Ακρίτες.

Οι γηπεδούχοι έθεσαν γερές βάσεις νίκης στο 56ο λεπτό όταν έπειτα από ωραία συνεργασία του Ντε Αμορίμ με τον Σόσα, ο πρώτος σκόραρε για το 2-0 με πολύ όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή του Βόλου.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά και το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ του αγώνα. Στο 89′ ο Φοσέ λίγα λεπτά αφότου είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι αρχικά σημάδεψε με πλασέ το δοκάρι του Βόλου, πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ και σκόραρε για το 3-0.

Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι σκόραραν, με τον Ατιγιάτ να πιάνει ωραίο σουτ με τη μία έπειτα από μακρινή μπαλιά του Άμπαντ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ξάνθη: Άμπαντ, Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα, Κοβάτσεβιτς, Μουλέν, Στάρτζεον, Τεσέιρα (65′ Τέρκι), Ντε Αμορίμ (82′ Μπαριέντος), Ρενέλα (76′ Φοσέ).

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Μπασόνγκ, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (67′ Μαξ), Μπαλογιάννης (61′ Μάντζης), Τόρες, Μουνίθ, Μυστακίδης (57′ Ατιγιάτ), Γέντρισεκ.