Τίποτα στον κόσμο του κόμικ δεν λατρεύεται περισσότερο από τον μύθο. Στην ένατη τέχνη όπως ασκείται στην Αμερική από το σωτήριον έτος 1938, όταν ο Superman πέταξε για πρώτη φορά στον ουρανό της Μητρόπολης, όλα περιστρέφονται γύρω από τη μυθολογία, το origin, τις απαρχές – ενός ήρωα, ενός κόσμου, μιας εταιρείας. Πάρτε, για παράδειγμα, τη Marvel, τον κολοσσό που στεγάζει τον Spider-Man, τον Iron Man, τους Avengers και πλήθος άλλων υπερασπιστών του καλού οι οποίοι διαπρέπουν την τελευταία δεκαετία στη μεγάλη οθόνη.

Εφέτος εορτάζει τα 80 της χρόνια χρονολογώντας την αφετηρία της στις 31 Αυγούστου 1939, όταν λίγες ώρες πριν από την εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία και την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κυκλοφόρησε (με ημερομηνία Οκτωβρίου) το πρώτο και μοναδικό τεύχος του περιοδικού Marvel Comics, το οποίο διέθεσε 80.000 τεύχη τον Σεπτέμβριο, ανατυπώθηκε τον Οκτώβριο φθάνοντας τελικά τις 800.000 πωλήσεις, μετονομάστηκε άμεσα σε Marvel Mystery Comics και άνοιξε τον δρόμο σε μια σειρά χαρακτήρων που με προεξάρχοντα τον Captain America κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πεδίο της τετραχρωμίας προσπορίζοντας γενναία κέρδη στην εταιρεία.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Μάρκος Καρασαρίνης ξαναδιαβάζει την ιστορία του κολοσσού της αμερικανικής βιομηχανίας κόμικ που καινοτόμησε τη δεκαετία του ’60 και είδε πενήντα χρόνια αργότερα τους ήρωές της να μονοπωλούν κάθε χρόνο το πεδίο των κινηματογραφικών μπλοκμπάστερ.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»