Ο Αστερίξ εμφανίστηκε πρώτη του φορά με τον κολλητό του, τον Οβελίξ, τον Οκτώβριο του 1959 στο κόμικ Astérix le Gaulois, των Γκοσινί και Ουντερζό και εξήντα χρόνια μετά το γαλατικό τους πρόσωπο εμφανίστηκε στα γαλλικά δίευρω.

Το γαλλικό κράτος τιμά τα 60 χρόνια από την παρθενική εμφάνιση των δύο Γαλατών, Αστερίξ και Οβελίξ, από τα πιο αναγνωρίσιμα εξαγώγιμα πολιτιστικά προϊόντα της μεταπολεμικής Γαλλίας και κυκλοφορεί ένα συλλεκτικό νόμισμα της ονομαστικής αξίας των δύο ευρώ.

 

View this post on Instagram

 

Buon #ferragosto da Asterix e Obelix ⛱ ? ?

A post shared by Asterix e Obelix Italia (@asterixeobelixitalia) on

Η Monnaie de Paris αποτελεί το κρατικό ίδρυμα «κοπής» των «πιο γαλλικών» νομισμάτων, τα οποία όμως δεν θα φθάσουν ποτέ στην αγορά των καθημερινών συναλλαγών καθώς η έκδοσή τους απευθύνεται σε συλλέκτες.

Κάθε δίευρω με τον Αστερίξ κοστίζει 20 ευρώ

Συνολικά 36 βιβλία εξιστορούν τα κατορθώματα των ανυπότακτων Γαλατών με αρχηγούς των Αστερίξ και τον Οβελίξ, που αντιστέκονται στη Ρωμαϊκή κατοχή, με την βοήθεια του μαγικού φίλτρου, που φτιάχνει ο σεβάσμιος και σοφός Δρυίδης τους, ο γνωστός Πανοραμίξ.

Το δημοφιλές κόμικ ακολουθεί τις περιπέτειες του γαλατικού χωριού απέναντι στον Καίσαρα και τους Ρωμαίους εκατόνταρχους που παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους να καταλάβουν το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ, δεν μπορούν να τα καταφέρουν!

Η σειρά έχει μεταφραστεί σε πάνω από 100 γλώσσες, ανάμεσα σε αυτές και την ελληνική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από