Η Ξάνθη έκανε το 3/3 ξεπερνώντας το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης (2-1), χάρη στα γκολ των Τζουρίτσκοβιτς και Στούργκεον και παρέμεινε ακόμα μια βδομάδα στο ρετιρέ της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Κίκε Ραμίρεθ μπορεί να δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όμως τελικά επικράτησε (2-1) και με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας! Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες έχουν ξεκινήσει απογοητευτικά την πορεία τους στο πρωτάθλημα αφού δεν έχουν ακόμα βαθμο.

Η Ξάνθη έχει κατά σειρά ξεπεράσει τα εμπόδια των ΑΕΚ, Παναιτωλικού και Αστέρα Τρίπολης με το ίδιο μάλιστα σκορ και προελαύνουν αήττητοι και αισιόδοξοι για τη φετινή σεζόν. Στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα, οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή διάθεση να παίξουν προσεκτικά με στόχο της αντεπιθέσεις.

Οι Αρκάδες πράγματι αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα ανασταλτικά. Οι παίκτες του Ραμίρεθ έφευγαν ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας και δεν άργησαν να βρουν το γκολ. Συγκεκριμένα ο Τζουρίσκοβιτς στο 19′ άνοιξε με ωραία κεφαλιά το σκορ, μετά από σέντρα του Στάργκεον. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 23′ ο ίδιος παίκτης «άγγιξε» το 2-0 και η Ξάνθη έδειχνε πως ελέγχει το ματς.

Με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα. Ο Ριέρα στο 32′ κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση και έκτοτε οι Αρκάδες περιορίστηκαν σε μια φλύαρη κατοχή που δεν απέφερε καρπούς με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο εύθραυστο 1-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54′ ο Στάργκεον έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπαριέντος,με τον Παπαδόπουλο να τον νικά στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Στάργκεον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Αρκάδων και διπλασίασε τα τέρματα της Ξάνθης (2-0).