Εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τρουφάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, που θα απολαύσουν άπαντες όλες τις ώρες της ημέρας, και οι επισκέπτες σας.

Υλικά

180 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

280 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

2 κουταλιές σούπας ούζο ή άλλο αλκοόλ της αρεσκείας σας

125 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο στο μπλέντερ φουντούκι

Για την επικάλυψη

κακάο

ψιλοκομμένοι, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί

σοκολατένιες τρούφες

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το ούζο ή το λικέρ σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά δημιουργώντας μπεν μαρί. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αλλά να μην γίνουν τρίμμα. Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες. Με ένα κουτάλι του γλυκού το βουτάμε σε σκόνη κακάο και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας φορώντας γάντια, για να μην λιώσει η σοκολάτα, και την αφήνουμε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης. Ανακινούμε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω στο τρουφάκι. Διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.