temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο οι ΗΠΑ: Νέο «χαστούκι» από τη Σερβία
Ομάδα

Βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο οι ΗΠΑ: Νέο «χαστούκι» από τη Σερβία

Όλοι περίμεναν ότι το συγκεκριμένο ματς θα ήταν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή έστω ο ημιτελικός. Τα δύο φαβορί όμως για την κατάκτηση του τίτλου, ΗΠΑ και Σερβία κοντραρίστηκαν για τις θέσεις 5-8, αφού αποκλείστηκαν πρόωρα από Αργεντινή και Γαλλία.

Όλοι περίμεναν ότι το συγκεκριμένο ματς θα ήταν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή έστω ο ημιτελικός. Τα δύο φαβορί όμως για την κατάκτηση του τίτλου, ΗΠΑ και Σερβία κοντραρίστηκαν για τις θέσεις 5-8, αφού αποκλείστηκαν πρόωρα από Αργεντινή και Γαλλία.

Οι Σέρβοι πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, επικράτησαν με 94-89 και ανάγκασαν τις ΗΠΑ στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους σε επίσημη διοργάνωση και την υποχρέωσαν να παλέψει με τον ηττημένο του Τσεχία – Πολωνία για την 7η θέση.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεκίνησε εκπληκτικά το παιχνίδι και με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να οργιάζει έκανε το «τέλειο» δεκάλεπτο, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με 32-7. Ο Σέρβος «εκτελεστής» είχε 4/4 τρίποντα στο ξεκίνημα και φάνηκε ότι οι ΗΠΑ θα είχαν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά τους.

Η Αμερική έγραψε αρνητική ιστορία μάλιστα στην πρώτη περίοδο, καθώς η επίδοση των 7 πόντων στην επίθεση δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Όμως με την επιστροφή στο παρκέ, οι ΗΠΑ εμφανίστηκαν αγνώριστες και έκαναν ένα επίσης μυθικό comeback ανάλογο με το ξεκίνημα της Σερβίας.

Συγκεκριμένα, η Αμερική με τον Μπαρνς και τον Γουόκερ να πιάνουν δουλειά έκαναν μια εντυπωσιακή επιστροφή από το -25 και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μόνο με 4 πόντους διαφορά (44-40).

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τον Μπογκντάνοβιτς και τον Γιόβιτς από τη μία και τον Μίτσελ και τον Γουόκερ από την άλλη να σκοράρουν και το σκορ να ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα. Οι Σέρβοι όμως ουδέποτε έχασαν το προβάδισμα ενώ η έλευση του Μαριάνοβιτς στο παρκέ έδωσε ακόμα μια λύση στην επίθεση.

Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όμως είδε την Αμερική στο -3 (71-68) και το ματς ντέρμπι. Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου οι Σέρβοι έβγαλαν αντίδραση με τον Μπογκντάνοβιτς, αλλά και τον Μίσιτς και έφεραν τη διαφορά πέντε λεπτά πριν το τέλος στο +13 (85-72). Ο Γουόκερ προσπάθησε με ατομικές προσπάθειες να μειώσει, οι Αμερικάνοι πλησίασαν στους 4 (91-87), αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και γνώρισαν την ήττα, τη δεύτερη συνεχόμενη, γράφοντας ιστορία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Σερβία σούταρε από το τρίποντο με 48%, ενώ είχε συνολικά σουτ εντός πεδιάς ποσοστό 52%.

Η Team USA θα παίξει λοιπόν για τις θέσεις 7-8, πραγματοποιώντας τη χειρότερη πορεία της στις 18 συμμετοχές στα Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ από την άλλη η Σερβία σε ακόμα έναν αγώνα της παρηγοριάς θα παίξει με τον νικητή του Τσεχία – Πολωνία για την πέμπτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 32-7, 44-40, 71-68, 94-89.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μπιέλιτσα 8 (2), Μπογκντάνοβιτς 28 (7/14 τρίποντα, 6 ασίστ), Γιόκιτς 9, Γιόβιτς 9 (1), Λούτσιτς 15, Μαριάνοβιτς 8, Μίτσιτς 10 (2), Μιλουτίνοβ 7, Σιμόνοβιτς.

ΗΠΑ (Πόποβιτς): Μπαρνς 22 (5/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Μπράουν 4 (1), Χάρις 4 (1), Λόπεζ 2, Μίντλετον 16 (2), Μίτσελ 9 (1), Πλάμλι 2, Τέρνερ 10 (1), Γουόκερ 18 (4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 8 ασίστ), Γουάιτ 2.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων