Aπό τα λαχανικά που αφθονούν το καλοκαίρι, οι πιπεριές, μαγειρεύονται με διαφορετικούς τόπους και γίνονται πεντανόστιμες. Η συνταγή μας είναι για πιπεριές γεμιστές με τυριά και ντομάτα, ένας εξαιρετικός μεζές για χαλαρές βραδιές στη βεράντα, που συνοδεύουν ταιριαστά μπίρα, αλλά και δροσερό κρασί, καθώς η γλύκα της ψημένης πιπεριάς συνδυάζεται μοναδικά με το λιωμένο τυρί.

Υλικά

7-8 πιπεριές κέρατος

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα τυριά (φέτα οπωσδήποτε και γραβιέρα)

μαίντανό (ή ρίγανη), αλατοπίπερο και ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το καπάκι τους και με προσοχή, χωρίς να τις τραυματίσουμε, αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Τις ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και μαϊντανό  (ή ρίγανη) και γεμίζουμε με το μίγμα τις πιπεριές. Κλείνουμε τις γεμιστές πιπεριές με τα καπάκια τους για να μη φύγει το μίγμα καθώς θα ψήνεται και τις στρώνουμε στο πυρέξ. Ρίχνουμε λίγο αλάτι από πάνω και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς C, ανάλογα με την ένταση του φούρνου μας. Σερβίρονται ως ορεκτικό, αλλά συνοδεύουν κι εξαιρετικά μπίρα και δροσερό κρασί, καθώς η γλύκα της ψημένης πιπεριάς συνδυάζεται μοναδικά με το λιωμένο τυρί.