Ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται τέσσερα χρόνια στη Φεράρι, όμως κάποιες φορές τα δικά του λάθη και κάποιες άλλες των ανθρώπων της Φεράρι δεν έχουν καταφέρει να του δώσουν κάποιον τίτλο ούτε στον ίδιο ούτε στην ομάδα.

Ο Φέτελ, μάλιστα, μέχρι και τον αγώνα της Γερμανίας βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση, αλλά απέδειξε ότι οδηγικά το «έχει» ακόμα. Τα σενάρια για το μέλλον του έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Ματία Μπινότο ωστόσο τόνισε:«Δεν νομίζω, ότι έχει αλλάξει ο Φέτελ τον στόχο του παραμένει πολύ ξεκάθαρος, θέλει ένα πρωτάθλημα με την Ferrari», σε μια χρονιά που πάντως μοιάζει χαμένη καθώς ο Φέτελ βρίσκεται 94 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον.

Ο Μπινότο συνέχισε λέγοντας: «Φυσικά ήταν απογοητευτικό από αυτή την άποψη το ξεκίνημα της σεζόν καθώς είναι 4ος στο πρωτάθλημα. Είναι πάντα ευκολότερο, όταν έχεις ένα γρηγορότερο αυτοκίνητο. Είναι πολύ αναλυτικός στον τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων και της έλλειψης ισχύος. Πιστεύω, ότι αυτό βοηθά και την ομάδα.

Σε τελική ανάλυση, το ζητούμενο είναι να βλέπεις τα στοιχεία και να κατανοείς, τι πήγε στραβά και τι πρέπει να βελτιωθεί. Πιστεύω, ότι από αυτή την άποψη έχει τη σωστή νοοτροπία».

Ο Φέτελ έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Φεράρι, ωστόσο δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα το εξαντλήσει.