Ο Ντιέγκο Φορλάν αποφάσισε στα 40 του να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Ουρουγουανός, θεωρώντας πως έφτασε πλέον η ώρα, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Γεννήθηκε στις 19 Μαίου 1979 στο Μοντεβιδέο. Οι παιδικές ομάδες της Πενιαρόλ και της Ντανούμπιο αποτέλεσαν τους πρώτους σταθμούς στην καριέρα του. Το 1998 έκανε ντεμπούτο με την Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής, όπου και είχε μετακινηθεί το 1994.

Το 2002 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έκανε δικό της έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ, όμως δεν ικανοποίησε και έφυγε για τη Βιγιαρεάλ το 2004. Έμεινε στο «κίτρινο υποβρύχιο» έως το 2007 όταν και τον αγόρασε η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στην Ατλέτικο αποτέλεσε δίδυμο με τον φέρελπι, τότε, Σέρχιο Αγκουέρο. Στη Μαδρίτη έμεινε 4 χρόνια και κατόπιν μετακόμισε στην Ίντερ, στην οποία έμεινε για ένα χρόνο.

Μετά ξεκίνησε η περιπλάνηση καθώς αγωνίστηκε σε Ιντερνασιονάλ, Σερέζο Οζάκα, Πενιαρόλ, Μουμπάι Σίτι, και στην Κίτσι του Χονγκ Κονγκ.

Έκανε τις καλύτερες του σεζόν με την Ατλέτικο Μαδρίτης όπου είχε συνολικά 198 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 96 γκολ και 32 ασίστ.

Μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του αποτελούν τα 2 γκολ στον τελικό του Europa League το 2010, με τα οποία οδήγησε την Ατλέτικο στην κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στη Φούλαμ.

Σημαντική στιγμή στην καριέρα του αποτελεί και η παρουσία της Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2005-2006.

Απότελεσε την αιχμή του δόρατος και στην εθνική Ουρουγουάης οδηγώντας την ως την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010. Συνολικά με τα χρώματα της εθνικής του είχε 112 συμμετοχές και 36 γκολ.