Η διάρροια των ταξιδιωτών αποτελεί ένα συχνό αλλά και προβλέψιμο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με το ταξίδι και μπορεί να διαταράξει τις πολυπόθητες διακοπές σας.

Το ποσοστό προσβολής κυμαίνεται από 30-70%, ανάλογα με τον προορισμό. Ιδιαίτερα, όταν επισκέπτεστε ένα μέρος όπου το κλίμα, οι υγειονομικές πρακτικές και οι διατροφικές συνήθειες διαφέρουν από αυτά που έχετε συνηθίσει, μπορεί να έχετε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της διάρροιας των ταξιδιωτών. Οφείλεται κυρίως σε βακτηρίδια, ιούς και παράσιτα που εισέρχονται στον οργανισμό μας.

Τα μικρά παιδιά, οι έγκυες, οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη ή άλλα χρόνια νοσήματα και άτομα που λαμβάνουν φάρμακα που αναστέλλουν την έκκριση του οξέος του στομάχου έχουν σχετικά αυξημένο κίνδυνο προσβολής από διαρροϊκό σύνδρομο. Η μικροβιακή διάρροια εμφανίζεται με ενοχλητικά συμπτώματα που μπορεί να ποικίλλουν, από ήπιο κολικοειδή πόνο και διαρροϊκές κενώσεις μέχρι έντονο κοιλιακό πόνο, πυρετό, εμέτους και αιμορραγικές διάρροιες.

Μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης διάρροιας των ταξιδιωτών με την επιλογή ασφαλών τροφίμων και ποτών. Αποφύγετε μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και αμφίβολης προέλευσης ποτά, νερό και παγάκια. Τα φαγητά θα πρέπει να μαγειρεύονται πολύ καλά και να σερβίρονται ζεστά. Μέτρο πρόληψης  αποτελεί και η  υγιεινή των χεριών, όπου, όταν δεν είναι εφικτό το καλό πλύσιμο των χεριών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χειροπετσέτες διαποτισμένες με αλκοολούχο διάλυμα.

Για την περίπτωση ….ανάγκης,  μπορείτε να συμπεριλάβετε στο φαρμακείο του ταξιδιού σας Tasectan.

Το Τasectan (gelatine tannate) σταματά γρήγορα τη διάρροια και επαναφέρει τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αποτελεσματική και ασφαλή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της διάρροιας, που προκαλείται από διάφορες αιτίες (π.χ. ίωση, γαστρεντερίτιδα, τροφική δηλητηρίαση), χωρίς φάρμακα.  Τέτοια ενοχλητικά συμπτώματα είναι o πόνος στην κοιλιά και οι συχνές κενώσεις.

Το Tasectan αποκαθιστά άμεσα τη φυσιολογική λειτουργία των τοιχωμάτων του εντέρου, σχηματίζοντας έναν προστατευτικό μανδύα στον εντερικό βλεννογόνο, που εμποδίζει την προσκόλληση παθογόνων και προάγει την αποβολή τους. Οι κενώσεις επιστρέφουν σε κανονική συχνότητα και η σύστασή τους επανέρχεται από υδαρής σε σχηματισμένη.

Το Tasectan δρα τοπικά στον εντερικό βλεννογόνο, που φλεγμαίνει, χωρίς να εισέρχεται στη συστηματική κυκλοφορία του αίματος και επιτυγχάνει αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες⃰.  Είναι διαθέσιμο σε κάψουλες για χρήση από ενήλικες και σε φακελλίσκους για παιδιά και βρέφη.

Θυμηθείτε φέτος να συμπεριλάβετε στο φαρμακείο του ταξιδιού σας Τasectan  και απολαύστε ξένοιαστα τις διακοπές σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.tasectan.gr

*Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων στα συστατικά του σκευάσματος