Αν η εμπιστοσύνη μετριόταν σε κάποιου είδους κλίμακα, θα τον είχε στην κορυφή της. Ισως να μην τον έβαζε καν σε αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ανιψιός του, δικηγόρος Αθηνών, Γρηγόρης – Αλέξανδρος Δημητριάδης είναι ο πραγματικά εξ απορρήτων του. Ανθρωπος με χαμηλό προφίλ, μονίμως στο «παρασκήνιο» χωρίς να έχει διεκδικήσει την προβολή μέχρι σήμερα, ο 40άρης Γρηγόρης Δημητριάδης αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο κομμάτι στο παζλ των μυστικοσυμβούλων του προέδρου της ΝΔ – προτού καν ο Μητσοτάκης βρεθεί στη θέση του υπουργού στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, όπως λένε οι γνωρίζοντες.

Είναι το πρόσωπο που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην επόμενη μέρα του Μητσοτάκη, καθώς φέρεται να αναλαμβάνει «ειδική αποστολή» στο νέο ισχυρό Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τις ίδιες πηγές, ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη (το τρίτο παιδί της οικογένειας του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη) και του Σπύρου Δημητριάδη, θα έχει πλέον «έδρα» στο Μαξίμου ως ο άνθρωπος – κλειδί στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο διαχωρίζεται από τη γενική γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Οπως σε όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής διαδρομής του προέδρου της ΝΔ, ο Δημητριάδης θα εξακολουθεί να είναι «τα αφτιά και τα μάτια» του Μητσοτάκη, φροντίζοντας ώστε οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο ίδιος πιθανότατα θα αναλάβει και την εποπτεία και επικοινωνία με την ΕΥΠ για λογαριασμό του Μαξίμου, κίνηση που επίσης επιβεβαιώνει τη σχέση απολύτου εμπιστοσύνης των θείου και ανιψιού.

Μια καθαρή σκέψη

Σύμφωνα με στελέχη που κινούνται στο περιβάλλον Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του ανιψιού του, ιδιοκτήτη δικηγορικής εταιρείας στο Κολωνάκι, ο πρόεδρος της ΝΔ βλέπει την ψύχραιμη φωνή στα δύσκολα και την καθαρή σκέψη στις έκτακτες ή και προγραμματισμένες κομβικές διαδικασίες.

Μία τέτοια ήταν άλλωστε η κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, στην οποία φέρεται ότι συμμετείχε ενεργά ο Δημητριάδης, μαζί βεβαίως με τους στενότερους συνεργάτες στο επιτελείο της οδού Πειραιώς. Εκείνος, πάντως, βρισκόταν συχνότερα στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι παρά στα κεντρικά της ΝΔ στην οδό Πειραιώς. Από εκεί, χωρίς ποτέ να έχει προβεί σε δήλωση ή on camera εμφάνιση, στήριζε τον πρόεδρο του κόμματος. Ακόμα και στα social media η παρουσία του είναι περιορισμένη.

Δεν φαίνεται να έχει προσωπικό λογαριασμό στο Facebook και στο Instagram, ενώ στο Twitter αναρτά ή αναδημοσιεύει μόνο πολιτικά θέματα (τελευταία τις δηλώσεις του Μητσοτάκη από περιοδείες του, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ κ.λπ.).