Μόλις 66 λεπτά χρειάστηκε η Μαρία Σάκκαρη προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Μαρίε Μπούζκοβα με 2-0 σετ (6-4, 6-1) και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Wimbledon.

Στο 1ο σετ η Σάκκαρη έλεγχε το παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος και αντέδρασε αμέσως όταν η Τσέχα έφτασε πρώτη στο μπρέικ.

Ενώ η Μαρία θα προηγηθεί με 2-1, η αντίπαλος της θα πάρει χωρίς να χάσει πόντο το 4ο γκέιμ και θα φτάσει με μπρέικ στο 2-3.

Η «απάντηση» της Μαρίας είναι άμεση και έρχεται το μπρέικ που θα της δώσει το δικαίωμα να ισοφαρίσει σε 3-3 ενώ θα προηγηθεί ξανά με 4-3.  Ισοφαρίζει σε 4-4 η Τσέχα αλλά η Ελληνίδα με μπρέικ θα κάνει το 6-4 σε 41΄.

Αφού, λοιπόν, καθάρισε το πρώτο σετ με το μπρέικ που σημείωσε στο 5-4, μπήκε με άλλο αέρα στο court στη συνέχεια και έδειξε την κλάση της. Η Μπούζκοβα μπόρεσε μόνο μια φορά να κρατήσει το σερβίς της και η 23χρονη Ελληνίδα έφτασε με μεγάλη εμφάνιση άνετα στην πρόκριση.

Πλέον η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια περιμένει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ελίνα Σβιτολίνα και τη Μαργκαρίτα Γκασπαριάν, φιλοδοξώντας να περάσει σε φάση «16» major για πρώτη φορά στην καριέρα της.