Σύντομη αποδείχθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά που διεξάγεται στο Ιστμπουρν της Μεγάλης Βρετανίας, με την Ελληνίδα τενίστρια να γνωρίζει την ήττα στον δεύτερο γύρο από την Τζοάνα Κόντα με 2-0 σετ (4-6, 6-7 [4]).

Η 23χρονη τενίστρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κόντα και αποχαιρέτησε νωρίς τη διοργάνωση. Από την άλλη, η 28χρονη εκμεταλλεύτηκε τα κενά διαστήματα της Μαρίας και στα κρίσιμα σημεία αποδείχθηκε ψυχραιμότερη, παίρνοντας τη νίκη – πρόκριση στον τρίτο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Ονς Τζαμπέρ από την Τυνησία.

Η Μαρία ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-1, αλλά η Τζοάνα Κοντα μετά το τρίτο γκέιμ ανέβασε ρυθμούς, πίεσε και με μπρέικ έκανε το 4-2. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και με 6-4 πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-3, αλλά δεν κατάφερε να το πάρει. Η Κόντα απάντησε με μπρέικ για το 5-4 και έφερε το ματς στα ίσια. Το 6-6 οδήγησε τις δύο αθλήτριες στο τάι μπρέικ, όπου οι δύο τενίστριες ήταν ισόπαλες μέχρι το 4-4. Σε εκείνο το σημείο η τενίστρια από τη Μεγάλη Βρετανία έτρεξε ένα σερί 3-0 και έφτασε στο 7-4, κάνοντας το 2-0 στα σετ.

Η Μαρία πλέον αποχαιρέτησε τη διοργάνωση και από αύριο αρχίζει την προετοιμασία της για το Γουίμπλεντον, το οποίο ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα. Η Ελληνίδα τενίστρια θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει τις μπαταρίες της και να δουλέψει σκληρά, για να παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα του τρίτου Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν.