Αγιασμό για τη διάσωση του Σέιχ Σου από το φοβερό και τρομερό έντομο που οδηγεί σε αργό θάνατο τα δέντρα τρώγοντας τον φλοιό τους αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, ως ύστατη λύση μπροστά στον αφανισμό του πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης.

Η λειτουργία θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau.

«Πρόκειται για μια κίνηση αγάπης προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και θα σας περιμένουμε όλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Εκκλησία μας ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τα «όπλα» της, που είναι η προσευχή και οι αγιαστικές πράξεις, για την αντιμετώπιση ακόμη και φυσικών καταστροφών. Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες για πάνδημη συμμετοχή σε λιτανείες και διάφορες άλλες ιερές πράξεις για την αντιμετώπιση της ανομβρίας ή του σεισμού κ.α. Ανέκαθεν η ευλάβεια του κόσμου, κυρίως τα παλαιότερα χρόνια, ωθούσε στην αναφορά στον Τριαδικό Θεό και στους Αγίους για την λύση ακόμη και των καθημερινών, βιοτικών προβλημάτων. Παρόλη την επιβολή του ορθολογισμού στη σύγχρονη εποχή, η ευλάβεια του κόσμου είναι ακόμη ζωντανή κι αυτό διότι εκεί που η λογική φτάνει σε αδιέξοδα, έρχεται η πίστη και η ευλάβεια για να δώσει, σε πολλές περιπτώσεις, την λύση του προβλήματος.

Για τους παραπάνω λόγους, προσκαλούμε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς, την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το Bon Chateau, για να τελέσουμε Αγιασμό και να προσευχηθούμε για την διάσωση του δάσους μας που το κατατρώγει το έντομο φλοιοφάγος και το οποίο απειλή τα δέντρα με αφανισμό. Πρόκειται για μια κίνηση αγάπης προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και θα σας περιμένουμε όλους.

Μέχρι τώρα τεράστιες δασικές εκτάσεις στη Βόρεια Ελλάδα (2.000 στρέμματα στο Σέιχ Σου και 37.000 στρέμματα σε γειτονικούς νομούς) έχουν καταστραφεί από το φλοιoφάγο έντομο. «Το πρόβλημα δυστυχώς είναι μεγάλο αυτή τη στιγμή. Το έντομο κινείται σχεδόν ανεξέλεγκτα», ανέφερε στον Αντέννα ο Θεοχάρης Ζάγκας, καθηγητής περιβάλλοντος του ΑΠΘ.