Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Tράπεζα Πειραιώς την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 400 εκατ. ευρώ, δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης από τον εκδότη στα πέντε έτη (10NC5), στη διεθνή αγορά κεφαλαίων.

Με τη συγκεκριμένη συναλλαγή ενισχύθηκε ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας κατά περίπου 90 μονάδες βάσης.

Όπως ανακοινώθηκε, το συνολικό βιβλίο προσφορών, υπό τη διαχείριση των κύριων αναδόχων Goldman Sachs International και UBS Investment Bank, διαμορφώθηκε σε περίπου 850 εκατ. ευρω. Περισσότεροι από 135 θεσμικοί επενδυτές από περισσότερες των 20 χωρών συμμετείχαν στη συναλλαγή.

Η έκδοση των αξιογράφων εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΤΝ (Euro Medium Term Note) ύψους 25 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς.

Το τοκομερίδιο έχει ορισθεί σε 9,75% και η ημερομηνία εκκαθάρισης έχει προγραμματισθεί για τις 26 Ιουνίου 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου δήλωσε σχετικά πως «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της έκδοσης ομολόγου Tier 2 και τη συνολική ανταπόκριση της αγοράς. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 που πραγματοποιεί ελληνική τράπεζα από το 2008».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το υψηλό επίπεδο της ζήτησης από τους επενδυτές συνιστά έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης για τη συνολική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στην Τράπεζα Πειραιώς. Η έκδοση αυτή ενισχύει περαιτέρω τον ισολογισμό μας και λειτουργεί ως βασικός καταλύτης για την υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου «Agenda 2023″ προς όφελος των επενδυτών, των πελατών και των εργαζομένων μας».