Το παζλ της υπόθεσης με τη ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Τετάρτης, συνθέτουν νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Θάνος Σωτήρης στο One Channel, οι δύο δράστες πήγαν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή με το αυτοκίνητο του ενός από τους δύο, ενώ τη Δευτέρα το πρωί άλλαξαν πινακίδες στο αυτοκίνητο και τοποθέτησαν πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας από τη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη δε, κατόψευσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, κινήσεις ωστόσο που καταγράφονταν από την Αντιτρομοκρατική, η οποία τους είχε θέσει σε στενό κλοιό τις τελευταίες τουλάχιστον 15 ημέρες.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι Αρχές είναι αν πιθανός σκοπός της ληστείας ήταν η χρηματοδότηση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, με στελέχη της Αστυνομίας να ανακρίνουν τόσο τους δράστες όσο και άτομα με τα οποία αυτοί είχαν έρθει σε επαφή το τελευταίο διάστημα.

Αναφορικά με το προφίλ τους, ο ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί έπειτα από καταδίωξη μετά από ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2006. Είχε κατηγορηθεί ως μέλος της επονομαζόμενης σπείρας των «ληστών με τα μαύρα».

Στα μέλη της εν λόγω ομάδας είχαν, αρχικά, αποδοθεί επτά ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της Αθήνας, από το 2002 έως το 2006. Ωστόσο, ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση μόνο για τη ληστεία στη Σόλωνος και είχε αποφυλακιστεί πριν μερικά χρόνια.

Ο δεύτερος συλληφθείς είχε αρχικά συλληφθεί το 2010 σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει στην παρανομία και μετά από λίγα χρόνια, το 2016, συνελήφθη εκ νέου μετά από καταδίωξη στη Σπάρτη, μαζί με ακόμη έναν καταζητούμενο αναρχικό, πριν αποφυλακιστεί ξανά πέρυσι.