Στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο μεταφέρθηκαν κι αρχίζουν από σήμερα οι εντατικές έρευνες της Πυροσβεστικής και της ιδιωτικής εταιρείας Brasal για τον εντοπισμό της 6χρονης κόρης της Mairy Rose, Siera.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις του καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, το άψυχο σώμα του άτυχου παιδιού αφέθηκε απ’ τον ίδιο στις όχθες της λίμνης του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου του Ξυλιάτου.

Φρικιαστική είναι η ομοιότητα των θυμάτων του «Ορέστη» τα οποία εντοπίστηκαν στην Κόκκινη Λίμνη με αυτό της 6χρονης. Τόσο η Siera όσο και η Maricar αλλά και η Elena και η Livia Bunea είχαν τοποθετημένα τσιμεντομπλοκ προκειμένου τα πτώματα τους να βυθιστούν ευκολότερα στον πυθμένα.

Το άψυχο σώμα της Siera, όπως αναφέρει το Sigmalive, είναι τυλιγμένο σε σεντόνι και δεμένο με τσιμεντομπλόκ.

Το ήδη δύσκολο έργο των Αρχών που ολοκληρώθηκε στην Κόκκινη Λίμνη αναμένεται να ξεπεράσουν οι έρευνες στον Ξυλιάτο. Αυτό λόγω του ότι η Λίμνη του Μεμί είναι βαθύτερη από την Κόκκινη Λίμνη. Σύμφωνα και με τον ιδιοκτήτη της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services, η λίμνη εκεί έχει βάθος 60 μέτρων. Οι έρευνες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες λόγω των γκρεμών που υπάρχουν στο εσωτερικό αλλά και των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν γενικότερα.

Η κατάσταση του νερού είναι καλύτερη από την Κόκκινη Λίμνη ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρχει απάντηση από το Τμήμα Υδάτων ως προς την κλίμακα επικινδυνότητας του νερού.

Ο επικεφαλής των ερευνών στα μέτωπα της δράσης του Ορέστη, επανέλαβε σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ την αναγκαιότητα για άντληση νερού από τη Λίμνη προκειμένου να διευκολυνθεί  το έργο των ερευνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από