Συνεχίστηκαν τη νύχτα οι εμπρηστικές επιθέσεις με μολότοφ και μηχανισμούς κατά των ΜΑΤ, οχημάτων, κάδων απορριμμάτων και μηχανημάτων ανάληψης μετρητών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Επεισόδιο ανταλλαγής πυροβολισμών ανέφεραν κάτοικοι των Εξαρχείων. Επιδρομές με μολότοφ κατά των ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Στο τουρκικό προξενείο

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 03.00 σήμερα στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οπως μεταδίδει το thestival.gr, ομάδα ατόμων, εξήλθε από το ΑΠΘ και κινήθηκε κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει μπροστά από το τουρκικό προξενείο, πετώντας βόμβες μολότοφ.

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και απώθησαν τα άτομα προς την Πανεπιστημιούπολη.

Οι κουκουλοφόροι, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, συνέχισαν τις ρίψεις μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Πυροβολισμοί στα Εξάρχεια

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς κατήγγειλαν αργά το βράδυ της Παρασκευής κάτοικοι στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, λίγο πριν τις 11 το βράδυ έγιναν δύο τηλεφωνήματα στην Αμεση Δράση από την περιοχή των Εξαρχείων.

Πληροφορίες από κατοίκους έκαναν λόγο για γνωστό άτομο που συμμετέχει σε κυκλώματα ναρκωτικών, το οποίο πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον μελών αντίπαλης ομάδας χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Η αστυνομία ερευνά τις αναφορές.

Επιθέσεις με μολότοφ έξω από το Πολυτεχνείο

Το γνώριμο σκηνικό των επιδρομών κουκουλοφόρων στις περιοχές γύρω από το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια στήθηκε για μια ακόμη φορά αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ ξεκίνησαν περίπου μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και κράτησαν σχεδόν πέντε λεπτά.

Στόχος ήταν και πάλι η δύναμη των ΜΑΤ που σταθμεύει στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, έξω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν σημειώθηκε τραυματισμός και δεν έγιναν προσαγωγές.

Φωτιές σε ΑΤΜ

Περίπου στις 04.00 του Σαββάτου, άγνωστοι πυρπόλησαν δύο μηχανήματα ανάληψης μετρητών, σε υποκαταστήματα της Eurobank και της Πειραιώς, τα οποία βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως 59 και 45, αντίστοιχα, στην Καισαριανή.

Προκλήθηκαν φθορές στις βιτρίνες των τραπεζικών καταστημάτων.

Εκρηκτική νύχτα στο Μαρούσι

Στη διάρκεια της νύχτας και για περίπου τέσσερις ώρες, η πυροσβεστική έτρεχε να σβήνει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων που έβαζαν άγνωστοι γύρω από τον σταθμό των ΗΣΑΠ, στο Μαρούσι.

Πυρπολήθηκαν έντεκα κάδοι και σε μία περίπτωση η φωτιά επεκτάθηκε σε σταθμευμένο όχημα, προκαλώντας του ζημιές.

Πυρκαγιές σε ΙΧ

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Δύο ακόμη αυτοκίνητα κάηκαν στο Ιλιον, στις 04.54, επί της οδού Μενελάου 35 και στο Μενίδι, αντίστοιχα, στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Κρεστένων.

Για την κατάσβεσή τους κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα.