Τους ισχυρισμούς του Moby ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την Νάταλι Πόρτμαν, διέψευσε η διάσημη ηθοποιός, κατηγορώντας τον εκδότη της αυτοβιογραφίας του μουσικού ότι δεν διασταύρωσε πληροφορίες για τα γεγονότα, πριν την έγκριση της δημοσίευσής τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο  53χρονος σταρ της ηλεκτρονικής μουσικής, κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Τhen it Fell Apart», στην οποία γράφτηκε ότι διατηρούσε σχέση με την Νάταλι Πόρτμαν για μερικές εβδομάδες όταν εκείνη ήταν 20 χρονών.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Moby, γνώρισε την Νάταλι Πόρτμαν στα παρασκήνια μιας συναυλίας του και για ένα σύντομο διάστημα έβγαιναν μαζί ως ζευγάρι. Ο μουσικός περιγράφει την σκηνή της γνωριμίας τους ως εξής:

«Ήμουν ένας καραφλός αλκοολικός και η Natalie Portman ήταν μια πανέμορφη σταρ του κινηματογράφου. Να όμως που βρισκόταν στο καμαρίνι μου και φλέρταρε μαζί μου. Ήμουν 33 και εκείνη 20, αλλά αυτός ήταν ο δικός της κόσμος».

Στο βιβλίο βρίσκει κανείς και άλλες πληροφορίες για την υποτιθέμενη ερωτική σχέση:

«Για μερικές εβδομάδες προσπάθησα να είμαι το αγόρι της Natalie, αλλά δεν λειτούργησε. Σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να της πω ότι ο πανικός που ένιωθα ήταν τεράστιος και με εμπόδιζε να κάνω φυσιολογικές σχέσεις, όμως μια νύχτα με ενημέρωσε από τηλέφωνο ότι είχε γνωρίσει κάποιον άλλον. Αισθάνθηκα ανακούφιση που δεν θα χρειαζόταν να της πω ποτέ πόσο κατεστραμμένος ήμουν».

Η αντίδραση της Νάταλι Πόρτμαν

Η 37χρονη σήμερα Νάταλι Πόρτμαν ωστόσο φαίνεται ότι θυμάται τη γνωριμία της με τον διάσημο μουσικό, με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Η ίδια τονίζει ότι δεν έδειξε ποτε ερωτικό ενδιαφέρον για τον Moby και ότι κράτησε αποστάσεις από εκείνον, όταν συνειδητοποίησε ότι η συμπεριφορά του ήταν ανάρμοστη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Πρότμαν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εξεπλάγην όταν έμαθα ότι χαρακτήρισε το πολύ σύντομο διάστημα που τον γνώριζα ως σχέση. Αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ένας πολύ μεγαλύτερός μου άνδρας που φερόταν ανατριχιαστικά, παρά το γεγονός ότι είχα μόλις τελειώσει το Λύκειο. Ο ίδιος γράφει ότι ήμουν 20. Αυτό αποκλείεται. Ήμουν έφηβη. Είχα μόλις κλείσει τα 18», αναφέρει η Νάταλι Πόρτμαν και διευκρινίζει:

«Το γεγονός ότι χρησιμοποίησε αυτήν την ιστορία για να πουλήσει το βιβλίο του με ενοχλεί πολύ. Δεν συνέβησαν έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν πολλές λάθος πληροφορίες και μυθεύματα. Ήμουν φαν της μουσικής του και πήγα σε μια συναυλία του μετά την αποφοίτησή μου. Όταν γνωριστήκαμε μετά το σόου μου είπε «ας γίνουμε φίλοι». Εκείνη την περίοδο ήμουν απασχολημένη με τα γυρίσματα ενός φιλμ και με μια περιοδεία, έτσι βγήκαμε μόνο τρεις-τέσσερις φορές, προτού συνειδητοποιήσω τελικά ότι ήταν ένας μεγαλύτερος άνδρας με ανάρμοστο ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου».

Επιμένει ο Moby

Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο Moby, δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται αγκαλιά με την Νάταλι Πόρτμαν, δηλώνοντας έκπληκτος από την αντίδραση της Πορτμαν σε ό,τι έχει να κάνει με τη σύντομη ερωτική τους ιστορία.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Moby έγραψε:

«Πρόσφατα διάβασα ένα κουτσομπολιό όπου η Νάταλι Πόρτμαν είπε ότι ποτέ δεν βγαίναμε. Κάτι που με μπέρδεψε, καθώς στην πραγματικότητα, πράγματι βγαίναμε. Και αφού βγαίναμε για σύνοτμο χρονικό διάστημα το 1999, παραμείναμε φίλοι για χρόνια. Μου αρέσει η Νάταλι και σέβομαι την νοημοσύνη και τον ακτιβισμό της. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να παραποιήσει την αλήθεια για την (αν και σύντομη)σχέση μας. Η ιστορία που περιγράφεται στο βιβλίο μου  είναι ακριβής, με πολλές επιβεβαιωμένες φωτογραφίες, κλπ.

Ευχαριστώ,

Moby

Υ.Γ: Εξακολουθώ να σεβόμαι, το γεγονός ότι η Νάταλι μπορεί να έχει μετανιώσει για την σύντομη ερωτική μας ιστορία (για να είμαι δίκαιος, πιθανότατα θα μετάνιωνα), αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πραγματικά γεγονότα της σύντομης ρομαντικής ιστορίας μας».