Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Αρίθα Φράνκλιν, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις διαθήκες βρέθηκαν στο σπίτι της «βασίλισσας της σόουλ» στο Ντιτρόϊτ, γεγονός που εντείνει τις κληρονομικές διαμάχες των παιδιών της.

Η τελευταία από τις τρεις έχει ημερομηνία Μαρτίου του 2014 και φέρεται, σύμφωνα με την βρετανική Guardian, να δίνει την περιουσία της «βασίλισσας της σόουλ» στα μέλη της οικογένειάς της. Η διαθήκη αυτή εντοπίστηκε κρυμμένη κάτω από μαξιλάρια, μέσα σε ένα σπιράλ σημειωματάριο. Το χειρόγραφο είναι εξαιρετικά δυσανάγνωστο καθώς στις τέσσερις σελίδες του λείπουν λέξεις και κάποιες φράσεις έχουν γραφτεί στο περιθώριο.

Η τελευταία αυτή έχει γραφτεί το 2014, ενώ οι δυο προηγούμενες που βρέθηκαν σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι είχαν γραφτεί το 2010, τη χρονιά που η Αρίθα Φράνκλιν διαγνώστηκε με καρκίνο.

View this post on Instagram

#arithafranklin#soul

A post shared by Sotos Stavrakis (@sotosstavrakis) on

Η μεγάλη κυρία της σόουλ κατέληξε τον Αύγουστο του 2018 σε ηλικία 76 ετών.

Η δικαστής Jennifer Callaghan ενέκρινε τον Απρίλιο την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και των προσωπικών αντικειμένων της Φράνκλιν συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών, των ρούχων από τις συναυλίες της, και ειδών οικιακής χρήσης. συναυλιών και των ειδών οικιακής χρήσης.

Η υπηρεσία εσωτερικών εσόδων ελέγχει εδώ και πολλά χρόνια τις φορολογικές δηλώσεις της ενώ έχει υποβάλλει αίτημα να καταβληθούν φόροι άνω των 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο του Ντιτρόϊτ θα κρίνει στις 12 Ιουνίου την εγκυρότητα ή μη των χειρόγραφων διαθηκών της βάσει των νόμων στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Οι τέσσερις γιοί της Φράνκλιν δεν συμφώνησαν για την εγκυρότητά τους με τουλάχιστον δύο εξ αυτών να διαφωνούν.