Με καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ψηφίσουν οι Έλληνες την Κυριακή των εκλογών, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, στις 26 Μαΐου τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η συννεφιά και οι υψηλές θερμοκρασίες που σε κάποιες περιοχές μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τους 30 βαθμούς.

Ειδικότερα, την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το βράδυ στα δυτικά της χώρας οι νεφώσεις να αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» σε κάποιες περιοχές ακόμη και στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Για όσους θα μετακινηθούν σε περιοχές της επαρχίας προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την Παρασκευή θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Ειδικότερα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Άστατος ο καιρός το Σάββατο

Άστατος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-05-2019 
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα
ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να
εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που
βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4
μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-05-2019 
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το βράδυ στα
δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5
μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27-05-2019 
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα
βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά
τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο
τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.