Να υπερψηφιστούν οι δυνάμεις εκείνες οι οποίες πιστεύουν στην πρόοδο και στις μεταρρυθμίσεις και να απομονωθούν οι ακραίες συντηρητικές και ακροδεξιές δυνάμεις στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ζήτησε η Εύα Καϊλή, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσαν οι Ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο Ολύμπιον (αίθουσα Π. Ζάννας), στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το voria, η ευρωβουλευτίνα του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες καθώς θα διαμορφώσουν τους συσχετισμούς στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και στα υπόλοιπα αποφασιστικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια θα κρίνουν και την πορεία της για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στη συνέχεια η κ. Καϊλή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας σε όλα τα στάδια λειτουργίας του κράτους, στη διακυβέρνηση, στην αυτοδιοίκηση, στην επιχειρηματικότητα κ.ο.κ. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η χώρα μας, αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν αξιοποίησε τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είναι διαθέσιμα για την προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Στην ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Παπαστεργίου. Ανέφερε μια σειρά παραδείγματα που αποδεικνύουν, όπως είπε, πόσο πίσω έχει μείνει η περιφέρεια στον τομέα της καινοτομίας και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη συνολική αξιολόγηση στη θέση 242 σε σύνολο 263 ευρωπαϊκών περιφερειών. Είναι, είπε, ενδεικτικό ότι την ώρα που όλες οι περιφέρειες κλείνουν τα γραφεία τους στις Βρυξέλλες, καθώς όλα πλέον γίνονται μέσω της τεχνολογίας, η ΠΚΜ άνοιξε πριν από λίγους μήνες γραφείο χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να φέρει ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η στάση απέναντι στις νέες τεχνολογίες είναι εκείνο που διαχωρίζει τα προοδευτικά από τα συντηρητικά κόμματα, τόνισε στη δική του παρέμβαση ο Παντελής Αγγελίδης, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτάσσεται σε αναχρονιστικές συντεχνίες αναφέροντας το παράδειγμα του πολέμου που δέχονται εταιρείες όπως η Uber και η Beat από τον συνδικαλιστή των αυτοκινητιστών ταξί, τον οποίο υιοθέτηση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε, δε, το κοινό, εκτός από το κόμμα που θα επιλέξουν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, να προσέξουν επιπλέον και ποιον θα ψηφίσουν.