Σε θέση άμυνας βρίσκεται ο πρωθυπουργός μετά τις αποκαλύψεις για τις σκαφάτες διακοπές του τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο, αλλά και άλλων υπουργών, όπως αποκάλυψαν Τα Νέα.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε στα «Νέα» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, εκτός από τον πρωθυπουργό υπήρξε άλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος το οποίο κατάκοπο από τη διακυβέρνηση της χώρας βρήκε την ευκαιρία να ξεκουραστεί στη διάσημη πια θαλαμηγό Odyssey της οικογένειας Παναγοπούλου.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, πρόκειται για κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, το οποίο απόλαυσε τις ανέσεις της θαλαμηγού με ευάριθμη συντροφιά. «Ως φαίνεται η κούραση είναι ενδημική ασθένεια που έχει πλήξει άσχημα ορισμένα εκ των μελών της κυβέρνησης», αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να δώσει μια απάντηση για τις σκαφάτες διακοπές του και για τις σκαφάτες διακοπές ενδεχομένως και άλλων στελεχών της κυβέρνησης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha τη Δευτέρα.

Ο ίδιος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καθώς είναι φανερό ότι ανησυχεί σφόδρα για τυχόν νέες αποκαλύψεις εντός των επομένων 24ώρων, που δεν αποκλείεται να ξεχειλίσουν το ποτήρι της λαϊκής οργής τόσο για την κυνικότητα της κυβέρνησης, όσο και για καθαυτό το γεγονός των σχέσεων των «αριστερών» υπουργών με εφοπλιστές, δηλαδή με εκπροσώπους των ελίτ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφενός υποστήριξε στη συνέντευξή του ότι προσωπικά δεν έχει να κρύψει κάτι και δεν το έχει κάνει τόσα χρόνια στην πολιτική, αφετέρου χαρακτήρισε τις διακοπές του στο κότερο της Κατερίνας Παναγοπούλου «φιλοξενία στο σκάφος μιας συνεργάτιδάς του».

Σε ερώτηση, δε, αν έχουν κάνει και άλλα στελέχη της κυβέρνησης σκαφάτες διακοπές, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν γνωρίζει και επιπλέον ότι δεν το θεωρεί πρόβλημα, ακόμη κι αν έχουν κάνει.

«Δεν έχω πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφος. Δεν γνωρίζω και δεν με αφορά η προσωπική τους ζωή και πού κάνουν διακοπές» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να προλάβει τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ -μια γεύση από τις οποίες έλαβε πρόσφατα:

Ξεσηκώνει το twitter η αποκάλυψη για τις σκαφάτες διακοπές του Τσίπρα

Γλέντι στο twitter για τον «κουρασμένο» Τσίπρα

Κι επειδή ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, έβαλε στο στόχαστρό του τα μέσα ενημέρωσης που προχωρούν σε αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του ιδίου και της κυβέρνησης, υβρίζοντας και κάνοντας λόγο για «κίτρινο Τύπο» και «πείραμα μεταδημοκρατίας».

Αυτό που θα έπρεπε να αναγνωρίζει όμως ο πρωθυπουργός της χώρας, που κάποτε αυτοχαρακτηριζόταν «κάθε λέξη του Συντάγματος» είναι ότι ο Τύπος οφείλει να ελέγχει την εξουσία -είτε αυτό αρέσει, είτε όχι στην εξουσία. Και ο ίδιος προφανώς βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να πρέπει να απολογείται, παραμονές εκλογών, για πράγματα που δεν συνάδουν με τις αρχές και το πολιτικό ήθος της Αριστεράς.

Αντί όμως ο Αλέξης Τσίπρας να αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος, η κυβέρνησή του και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, καταγγέλλοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πολιτική δίχως αρχές» και για τακτικές του τύπου «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Όμως ο πρωθυπουργός είτε έχει πολύ κοντή μνήμη, είτε εμπαίζει τους πολίτες. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί μια τέτοια αναφορά από τον άνθρωπο που αφού συγκυβέρνησε με έναν ακροδεξιό, τον πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα όταν θεώρησε ότι πλέον ήταν βαρίδι; Ή που διέλυσε κοινοβουλευτικές ομάδες και μάζεψε ένα σωρό «πολιτικά ρετάλια» για να διατηρήσει στη ζωή την κυβέρνησή του για λίγους μήνες; Ή που έταξε βουλευτικούς, υπουργικούς και άλλους θώκους για να ανταλλάξει ψήφους υποστήριξης -ή ακόμη χειρότερα διακοπές στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου;