Σε καθεστώς μεγάλης πίεσης βρίσκεται στην κόρυφωση της προεκλογικής περιόδου ο Αλέξης Τσίπρας. Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να είναι αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το πακέτο θετικών μόνιμων μέτρων που ανακοινώθηκε στην αρχή της εβδομάδας.

Η εικόνα της κυβέρνησης δείχνει θρυμματισμένη, δεν είναι καλή και αυτό αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της, όπου κυριαρχεί η καχυποψία ενόψει βέβαια και των βουλευτικών εκλόγών. Και αυτό διότι σε περίπτωση εκλογικής ήττας, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθεί κατά το ήμισυ, ενώ αναμένεται να εκλεγούν αρκετοί πασοκογενείς, αλλά και πολλοί νέοι, στο πλαίσιο της ανανέωσης που επιθυμεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Σε αυτό το κλίμα, και με δεδομένη την πίεση που υπάρχει τόσο με τις υποθέσεις Παύλου Πολάκη και Μανώλη Πετσίτση και των σχέσων ή όχι με το Μέγαρο Μαξίμου και στη σκιά των νέων αποκαλύψεων για την τραγωδία στο Μάτι, αλλά και της συζήτησης για τις διακοπές του Πρωθυπουργού στο σκάφος της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγοπούλου, έχουν επανέλθει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Αυτά τα σενάρια, μάλιστα, είναι προϊόν έντονων συζητήσεων και τις τελευταίες τρεις ημέρες τόσο στη Βουλή όσο και σε κεντικά – και μάλιστα παραγωγικά – υπουργεία για το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να επιλέξει να προσφύγει σε εκλογές τον Ιούνιο, παρά τη δική του διαβεβαίωση ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Ποιες ημερομηνίες είναι οι πιο πιθανές για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών;

Γιατί η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση και τους υψηλούς τόνους;

Τι σχέση είχε η οικογένεια Τσίπρα με την τεχνική εταιρεία «Ηρακλής» στα χρόνια της χούντας;

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ