Τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία που προκύπτουν από την αποκρουστική δράση του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, προκαλούν νέα ερωτήματα στη κοινή γνώμη.

Ανάμεσα στα ερωτήματα αυτά, είναι και το αν ένας τέτοιος «άνθρωπος» σαν τον 35χρονο, λέει ολόκληρη την αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων του. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή ο ίλαρχος της Ε.Φ, παραδέχτηκε μόλις δυο φόνους.

Στην πορεία όμως των ερευνών και των ανακρίσεων εκτόξευσε τον αριθμό στους επτά.

Επίσης, στα αρχικά στάδια της υπόθεσης αρνείτο τη δολοφονία της ανήλικης Sierra προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Ωστόσο, στη συνέχεια, ομολόγησε τη δολοφονία τόσο της 6χρονης Sierra καθώς επίσης κι άλλης μιας ανήλικης, της 8χρονης Elena Natalia Bunea.

Το Sigmalive.com, επικοινώνησε με τον ψυχίατρο Σίμο Κυριακίδη, ο οποίος υπογράμμισε το ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου με ψυχοπαθητική διαταραχή είναι η παραπλάνηση. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένο και αληθή τον ισχυρισμό του για τον αριθμό των θυμάτων του, από τη στιγμή που δεν έχουν βρεθεί οι σοροί.

Ο κ. Κυριακίδης, κλήθηκε να απαντήσει αν με βάση τη προσωπικότητα και τη ψυχοσύνθεση του 35χρονου «serial killer», είναι όντως πιθανό η εγκληματική του δράση να ξεκίνησε μόλις το 2016, σε ηλικία 32 ετών.

Ο ίδιος, εξήγησε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που να αποτελεί εφαλτήριο για τέτοιου είδους πράξεις. Ως εκ τούτου, σημείωσε, η δράση του, μπορεί να άρχισε ανά πάσα στιγμή ακόμη και το 2016 αλλά και πολύ πιο πίσω στο χρόνο.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι πλέον μετά και την ομολογία του, δολοφονούσε και ανήλικα παιδάκια και πώς ερμηνεύεται αυτή η πράξη του, ο κ. Κυριακίδης, μας ανέφερε ότι αυτό εμπίπτει στη πεδίο της απόκρυψης στοιχείων. Με το να σκοτώνει και τα παιδιά των γυναικών που δολοφονούσε, μείωνε τις πιθανότητες να τελεσφορήσει η έρευνα για την μάνα, τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Η Αστυνομία υπέθεται ότι η μάνα πήρε το μωρό της και έφυγαν. Ενώ αν άφηνε εν ζωή το μωρό θα δημιουργούνταν μεγαλύτερα ερωτήματα και υποψίες για το γεγονός ότι μια μάνα έφυγε εγκαταλείποντας το ίδιο το μωρό της». Παράλληλα, ο ψυχίατρος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για ακόμα πιο φρικιαστικές αποκαλύψεις.

Με ιδιόχειρες του καταθέσεις ομολογεί τα φρικιαστικούς φόνους

Ατάραχος και συνεχώς με σκυμμένο το κεφάλι ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς άκουσε το Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, να διατάσσει την 8ήμερη κράτησή του για 7 υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης.

Όπως λέχθηκε στη δικαστική αίθουσα, ο «Ορέστης» έδωσε γραπτή κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, στην οποία κατονόμασε τη γυναίκα που η σορός της εντοπίστηκε μέσα σε λάκκο στο πεδίο βολής στην Ορούντα, ως την Κάτχα Άνου.

Χωρίς να φέρει σε κανένα σημείο της δικαστικής διαδικασίας ένσταση, ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ανέφερε απλά «δεν φέρω ένσταση. Συμφωνώ», όταν τον ρώτησε η δικαστής εάν συμφωνεί με το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη κράτησή του.

Ο στρατιωτικός, ατάραχος, οδηγήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στη δικαστική αίθουσα συνοδεία αστυνομικών. Παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο, όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη.

Στην κατάθεση του ενώπιον δικαστηρίου ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι ο ύποπτος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής με σκοπό το φόνο, με θύματα επτά πρόσωπα, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τις 30/9/2016 μέχρι τις 26/4/2019 στις επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας.

Στις συνέχεια, ο ανακριτής κατέθεσε όλο το ιστορικό γύρω από τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείο στο Μιτσερό, αυτό της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση εξαφάνισης της Αριάν Παλάνας από τις Φιλιππίνες που ο 35χρονος στρατιωτικός παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε.

Ο κ. Γιωρκάτζης εξήγησε πως κατά τη διάρκεια των ερευνών έγινε άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου και ανακάλυψαν ότι είχε επικοινωνίας και με τη Μαρικάρ που κι εκείνη έχει εξαφανισθεί, ενώ στη συνέχεια ο ύποπτος παραδέχθηκε σε προφορική ανάκριση τη διάπραξη των φόνων άλλων τριών προσώπων, ανεβάζοντας συνολικά των αριθμών των θυμάτων στα επτά.

Ζήτησε να τον πάρουν στη Κοκκινοπεζουλα και υπέδειξε που έριξε τα πτώματα, ενώ τους υπέδειξε και στο πεδίο βολής που πέταξε τη σορό γυναίκας από την Ινδία ή το Νεπάλ, καθώς ο ίδιος δε θυμόταν ούτε το όνομά της ούτε την καταγωγή της.

Όση ώρα κατέθετε ο αστυνομικός ανακριτής, ο 35χρονος στρατιωτικός ήταν σκυφτός.

Η Αστυνομία αιτήθηκε την έκδοση διατάγματος 8ήμερης κράτησης του υπόπτου.

Η δικαστής τότε, τον ρώτησε εάν συμφωνεί και ο 35χρονος απάντησε απλά «ναι».

Προχώρησε και σε γραπτή κατάθεση στους ανακριτές στην οποία μάλιστα, κατονόμασε και το θύμα που εντοπίστηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα. Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, ονομάζεται Κάτχα Άνου.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Δημοκρατίας, Μάριος Κουτσόφτας, εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής κατέθεσε πως ενυπάρχουν οι λόγοι για την κράτηση του υπόπτου, καθώς παραπέμπει σε παλαιές υποθέσεις και συμφώνησε με το αίτημα της Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής λήφθηκαν 250 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται να ληφθούν άλλες 150, ενώ παράλληλα οι Αρχές αναζητούν ένα ακόμη όχημα του υπόπτου, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Γιωρκάτζης, αναμένεται να καταδείξει μαρτυρία.

Αναφορικά με το θύμα που εντοπίστηκε στο πεδίο βολής στην Ορούντα, αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση.

Η δικαστής, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ανακριτικό έργο σε εξέλιξη και κρίνοντας ως αναγκαία την κράτηση του υπόπτου, εξέδωσε εναντίον του διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησής του.

Από την πλευρά του ο 35χρονος στρατιωτικός δεν έφερε ένσταση.