Στα παγκόσμια εγκληματολογικά χρονικά οι ανατριχιαστικές ιστορίες, γραμμένες με το αίμα αθώων, είναι αμέτρητες. Ανδρες και γυναίκες, κυριευμένοι από αμόκ ή με έμμονες ιδέες, με ή χωρίς ψυχιατρικό υπόβαθρο, είτε με θολωμένο είτε με καθαρό μυαλό, έχουν στερήσει μαζικά ανθρώπινες ζωές.

Οπλα τους, κουζινομάχαιρα, καραμπίνες, δηλητήρια… Θύματα, συγγενείς τους, ιερόδουλες, ομοφυλόφιλοι, αλλοδαποί, παιδιά… Ενα τέτοιο «γκραν γκινιόλ», η πρώτη – όπως όλα δείχνουν – υπόθεση serial killer στην Κύπρο, συγκλονίζει την κοινωνία το τελευταίο δεκαήμερο.

«Χρεώνοντας» στον 35χρονο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς Νίκο Μ. (τον «Ορέστη» όπως εμφανιζόταν στα social media «ψαρεύοντας» θύματα) τη δολοφονία τουλάχιστον τριών γυναικών (οι σοροί δύο Φιλιππινέζων βρέθηκαν στο μεταλλείο του Μιτσερού Λευκωσίας), οι κυπριακές Αρχές φοβούνται την ύπαρξη «πολύ περισσότερων πτωμάτων». Για την Ελλάδα ωστόσο η κατηγορία του serial murderer δεν είναι πρωτοφανής.

-Ποιοι ήταν οι serial killers που συγκλόνισαν την Ελλάδα;

-Ποιος ήταν ο «αντεροβγάλτης» με το άσπρο Volkswagen

-Ποιος έγινε γνωστός με τα ψευδώνυμα «έλληνας Χάνιμπαλ», «κανίβαλος που άκουγε Τσαϊκόφσκι», «δολοφόνος του αιώνα» και «μακελάρης της Θάσου»

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί εκτάκτως της Μ. Παρασκευή

5+1 serial killers που «πάγωσαν» την Ελλάδα