Μένεα έπνεε κατά της κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί στον Antenna για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι στημένη από την Κυβέρνηση με εμπλοκή δικαστικών και εμφανίστηκε βέβαιος ότι όσα του καταλογίζονται θα καταρρεύσουν.

Μάλιστα, τόνισε πως θα ψηφίσει πρώτος την άρση της ασυλίας του, υπογραμμίζοντας πως επί δυόμιση χρόνια δεν έχει βρεθεί το παραμικρό εις βάρος του.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε πως δεν είχε δεχθεί ποτέ τον Κωνσταντίνο Φρουζή στο γραφείο του και σημείωσε πως όλες οι διαδικασίες για την τιμολόγηση φαρμάκων, στη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, έγιναν απολύτως νόμιμα, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Έχω την τιμή να είμαι ο πρώτος που σταμάτησε δραστικά την σπατάλη εκατομμυρίων από την αχρείαστη συνταγογράφηση φαρμάκων», είπε ο κ. Λοβέρδος στην αρχική του τοποθέτηση για την υπόθεση.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ενδείξεις για παθητική δωροδοκία, ξεκαθάρισε πως το πρόσωπο που είπε ότι τον δωροδοκούσε, του ήταν άγνωστο. «Είναι ψέματα ότι ερχόταν ο κ. Φρουζής στο γραφείο μου. Δεν είχε έρθει ποτέ!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως δεν έχει βρεθεί τίποτα εις βάρος του, λέγοντας χαρακτηριστικά «με έχουν ψάξει 2,5 χρόνια και δεν έχουν βρει το παραμικρό».

Υποστήριξε πως όλα τα φάρμακα στη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας τιμολογούνταν με βάση τις χαμηλότερες τιμές τους στις χώρες της Ε.Ε., ενώ ακολουθούνταν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Συντηρείται μία συζήτηση βασισμένη σε μπούρδες και συκοφαντίες», συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.

Επανέλαβε πως θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του, δεσμευόμενος πως δεν θα χρησιμοποιήσει κανένα μέσο για να σταματήσει τη διαδικασία. «Έχω κάνει τρεις μηνύσεις στους ψευδομάρτυρες και θα κάνω κι άλλες», συμπλήρωσε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την υπόθεση μία πολιτική σκευωρία με οικονομική συναλλαγή. Εξαπολύοντας “πυρά” κατά του Μαξίμου, είπε πως «είναι στημένη υπόθεση από την Κυβέρνηση, με εμπλοκή δικαστικών», ενώ καταλόγισε σκοπιμότητα εν όψει εκλογών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από