«ΝΟVARTIS: Ωρα Μηδέν». Με τον τίτλο αυτό αποτυπώνεται το ακριβές στίγμα της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας, καθώς η πρώτη ποινική αποτίμηση για τα πολιτικά πρόσωπα βρίσκεται κυριολεκτικά προ των πυλών - ανοίγοντας έναν νέο κύκλο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως ήδη συμβαίνει και με την παραγγελία ποινικών διώξεων για τα δάνεια των κομμάτων. Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν μέσα στις επόμενες μέρες στην αξιολόγηση για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, που όλο αυτό τον καιρό βρίσκονται στο επίκεντρο της μεγάλης έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που έχουν στα χέρια τους ετοιμάζονται να στείλουν στη Βουλή αίτημα άρσης ασυλίας για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις περί της τέλεσης των αδικημάτων της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με την κρατούσα άποψη, εφόσον το ελεγχόμενο πρόσωπο έχει και σήμερα τη βουλευτική ιδιότητα, απαιτείται η άδεια της Βουλής προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον των εισαγγελέων για να εξεταστεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

-Τι έχει δείξει η έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα;

-Για ποια πρόσωπα η δικογραφία θα παραμείνει ανοιχτή;

-Γιατί προκαλεί πολιτικές αναταράξεις η επαναφορά της υπόθεση στο δικαστικό προσκήνιο;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας

Προ των πυλών οι διώξεις