Δύο ρωσικά  αεροπλάνα που μετέφεραν αξιωματούχους και περίπου 100 στρατιώτες προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τοπικό δημοσιογράφο.

Ενώ οι σχέσεις μεταξύ Καράκας και Μόσχας  φαίνεται να ενισχύονται, ένας ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων δημοσίευσε ότι δύο σκάφη απογειώθηκαν από ρωσικό πολεμικό αεροδρόμιο με προορισμό το Καράκας την Παρασκευή. Άλλος ιστότοπος ανέφερε πως το ένα πολεμικό αεροσκάφος έφυγε από το Καράκας την Κυριακή.

Η είδηση βλέπει το φως της δημοσιότητας στον απόηχο των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των δύο χωρών στο έδαφος της Βενεζουέλας, πριν από 3 μήνες. Τότε ο Νικολάς Μαδούρο είχε κάνει λόγο για σημάδι ενδυνάμωσης των σχέσεων με τη Μόσχα, ενώ η Ουάσιγκτον μίλησε για ρωσική παρέμβαση στην περιοχή.

Ο δημοσιογράφος Javier Mayorca έγραψε στο Twitter  ότι το πρώτο αεροσκάφος μετέφερε τον επικεφαλής προσωπικού των δυνάμεων εδάφους Vasily Tonkoshkurov, προσθέτοντας ότι το δεύτερο μετέφερε φορτίο 35 τόνων.

Ένα επιβατικό Ilyushin IL-62 και ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος τύπου Antonov AN-124, απογειώθηκαν για το Καράκας την Παρασκευή, από το ρωσικό  στρατιωτικό αεροδρόμιο Chkalovsky, σύμφωνα με τον ιστότοπο  Flightradar24. Ο ίδιος ιστότοπος έδειξε πως τα αεροσκάφη έκαναν στάση στη Συρία. Το μεταφορικό αεροσκάφος έφυγε από το Καράκας την Κυριακή το απόγευμα, σύμφωνα τον ιστότοπο Adsbexchange

Μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για επιβατικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Maiquetia της Βενεζουέλας.

Μέχρι στιγμής οι αρχές Βενεζουέλας και Ρωσίας δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό

.

Φωτογραφίες από Trendsmap