Μια ινδική παροιμία λέει πως τα δαιμόνια επιτίθενται μόνο στους φοβητσιάρηδες. Η λαϊκή σοφία της Απω Ανατολής θα μπορούσε να εξηγεί όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της κυβερνώσας Αριστεράς. Εκείνη που γέμισε τις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων με τα καβγαδάκια των συμμετεχόντων. Καβγαδάκια για μεγάλη γκάμα θεμάτων, από τις συριζαϊκές προτάσεις για τον νέο Ποινικό Κώδικα μέχρι τις λυρικές ανησυχίες των πρόσφατων συριζαϊκών μεταγραφών. Τα δαιμόνια, λοιπόν, κατέλαβαν όσους βουλευτές βρέθηκαν τότε στην αίθουσα της Γερουσίας ίσως επειδή οι ανομολόγητοι εκλογικοί φόβοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλοί.

Τι φοβούνται τα στελέχη του που κάθονται στα έδρανα της συμπολίτευσης; Την ετυμηγορία της κάλπης στις τετραεδρικές περιφέρειες, τις επιλογές των ψηφοφόρων σε ορισμένες πενταεδρικές, τη σύνθεση των ψηφοδελτίων στις μονοεδρικές, και πάνω από όλα το εκλογικό μέτρο του 25%.

Το στόρι που η αντιπολίτευση διατείνεται ότι το Μαξίμου προσπαθεί να πλασάρει προεκλογικά βασίζεται στο εξής αφηγηματικό εύρημα: Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν μεγάλη πτώση στη Βόρειο Ελλάδα εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

-Τι συμβαίνει με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόλοιπη Ελλάδα;

-Τι θα γίνει με τις τετραεδρικές και τις πενταεδρικές;

-Ποιες οι φιλοδοξίες της ΝΔ για τις εκλογές του 2019;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

ΣΥΡΙΖΑ αγνοείται