Ανάστατες φωνές πίσω από τα τηλεφωνήματα που έγιναν στην Αστυνομία γύρω στις 16:30 το απόγευμα της Τρίτης, καλούσαν σε βοήθεια στο Νέο Κόσμο λέγοντας πως μία μητέρα έπεσε μαζί με το παιδί της στο δρόμο, από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμεναν. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ολόκληρη η περιοχή είχε εκκενωθεί από τον κόσμο, καθώς περαστικοί, οδηγοί, εργαζόμενοι σε καταστήματα δεν μπορούσαν να πιστέψουν το θέαμα που αντίκριζαν στο δρόμο, έφτασαν οι αστυνομικοί και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Μία γυναίκα 35 χρόνων και ένα κοριτσάκι μόλις 4,5 χρόνων, νεκροί στην άσφαλτο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί πώς προκλήθηκε αυτό το απίστευτο συμβάν. Αστυνομικοί εξετάζουν αυτόπτες μάρτυρες, ένοικους διπλανών διαμερισμάτων για να καταλάβουν αν πρόκειται για αυτοκτονία ή δυστύχημα. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Προκοπίου Κατζαντώνη στον Νέο Κόσμο.

Από την πτώση η 35χρονη μητέρα και το κοριτσάκι βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Αρχικά ωστόσο, υπήρξαν συγκεχυμένες  πληροφορίες για την κατάσταση του παιδιού. Κι αυτό διότι, παρά τα πρώτα στοιχεία από το ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα οποία οι διασώστες το είχαν παραλάβει νεκρό, υπήρξαν πληροφορίες πως η πτώση του παιδιού ανακόπηκε από τα δέντρα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπου δίνεται μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Αποδείχτηκε ότι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Ορισμένοι γείτονες είπαν σε αστυνομικούς ότι η μητέρα δεν πήρε στην αγκαλιά της το παιδί και έπεσε μαζί του στο κενό αλλά πρώτα το έριξε στο δρόμο και αμέσως μετά έπεσε και εκείνη. Οι αστυνομικοί που ανέβηκαν στο διαμέρισμα βρήκαν κατά πληροφορίες τον πατέρα του παιδιού τον οποίο και ανακρίνουν. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, η γυναίκα πριν βουτήξει στο κενό, είχε σταθεί για μικρό χρονικό διάστημα με το παιδιί στο κάγκελο της βεράντας και τότε έγινε αντιληπτή  από γειτόνισσες οι οποίες της φώναξαν να μην κάνει αυτό που σκέφτεται και να μπεί μέσα στο σπίτι με το παιδί.