Ο κύκλος των προκριματικών του Europa Cup / World League έκλεισε για την Εθνική υδατοσφαίρισης Ανδρών με ευρεία νίκη 24-5 επί της Ουκρανίας στο Χάρκοβο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τερμάτισε στη δεύτερη θέση του β’ ομίλου, σε ισοβαθμία με την Ισπανία (που νίκησε την ίδια ώρα με 14-7 την Ολλανδία), έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το final-8, απ΄ όπου θα προκύψουν και τα εισιτήρια για την τελική φάση του World League.

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε στην Ουκρανία χωρίς πολλούς βασικούς παίκτες, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με επτά τέρματα, ενώ το ντεμπούτο του με τη Εθνική Ανδρών έκανε ο φουνταριστός της Γλυφάδας, Νίκος Παπανικολάου (ο MVP του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων).

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 1-8, 2-7, 1-3

Οι συνθέσεις:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεξάντρ Γεφτούσοκ): Νικόλσκι, Οσούκα, Μεμετίεφ, Γεβστράτοφ, Νταντιούρα 1, Κριβολάροφ 1, Αβράμοφ 1, Μπαζίνοφ, Γκουζάκοφ 1, Βοϊτένκο, Αλιεξίεβ 1, Κέτσεντζι, Μπάμπσκι.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Πρέκας 1, Σκουμπάκης, Νικολαΐδης 1, Γκιουβέτσης 7, Καπότσης 2, Δερβίσης 3, Παπαναστασίου 1, Κάκαρης 1, Παπανικολάου, Αργυρόπουλος 3, Βλαχόπουλος 5, Τζωρτζάτος.